Ελλάδα

Εκλεισαν τον ΒΟΑΚ αγρότες της Κρήτης, διαμαρτύρονται για ΟΠΕΚΕΠΕ

Financialreport.gr

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Δυτικής Κρήτης

Τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης σε δύο σημεία, στο ύψος της Παντάνασσας και στο ύψος του Πετρέ, έκλεισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο δρόμος έχει αποκλειστεί και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, το Λασίθι και τον Μυλοπόταμο που βρίσκονται στην Παντάνασσα αυτή την ώρα είναι σε διαβουλεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν την κινητοποίηση.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Δυτικής Κρήτης. Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στον κόμβο των Βρυσών από ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι τη γέφυρα του Πετρέ, σημείο συνάντησης με τους αγροτοκτηνοτρόφους του δυτικού Ρεθύμνου, όπου επίσης έγινε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου, ο οποίος έληξε στη συνέχεια.

Σε υπόμνημα που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, η Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποιήσεων ζητεί την παρέμβασή του, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Να γίνουν άμεσα όλες οι πληρωμές που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη του Υπουργείου.

Να τελειώνουν γρήγορα οι έλεγχοι και να μεταφερθούν οι ενισχύσεις στους πραγματικούς δικαιούχους.

Να διασφαλίσετε τις ενισχύσεις που δικαιούμαστε ανεξάρτητα Τεχνικής Λύσης.

Να γίνουν αποδεκτά ως επιλέξιμοι βοσκότοποι, τα γύρω στα 2 εκατομμύρια στρέμματα που σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θεωρεί δάσος.

Να στηριχθεί η ντόπια κτηνοτροφία της Κρήτης με έναν διαφορετικό τρόπο ενισχύσεων που θα λαμβάνει υπόψιν το υπερδιπλάσιο κόστος παραγωγής σε σχέση με την κτηνοτροφία της ηπειρωτικής χώρας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu