Το προφίλ της ως πόλος έλξης ψηφιακών επενδύσεων και επιχειρήσεων που στηρίζονται στην τεχνολογία χτίζει σταθερά η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που αναγνωρίζουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί δίνοντας την επενδυτική ψήφο εμπιστοσύνης τους, είναι το ταλέντο υψηλής εξειδίκευσης στον τομέα της τεχνολογίας και η μεγάλη δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών που διαθέτει.
Η παραγωγή «ταλέντου» με τη μορφή καλά καταρτισμένων πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης σε τομείς που σχετίζονται με το ψηφιακό μετασχηματισμό, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, βαίνει αυξανόμενη στην Ελλάδα. Και μπορεί τον ψηφιακό μαραθώνιο που τρέχει η χώρα να οδηγούν περιοχές όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας αναπτύσσει θύλακες και πέρα από αυτές.
Περιοχές όπως η Κρήτη ή η Πάτρα εξελίσσονται σε φυτώρια στελεχών και καινοτομίας, αποδεικνύοντας το προφανές: ότι ψηφιακή Ελλάδα… δεν είναι μόνο η Αθήνα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κρήτη και η Πάτρα βρίσκονται σήμερα στο «Top 5» των περιοχών -εντός και εκτός Ελλάδας- που επιλέγουν οι Έλληνες founders για να ιδρύσουν μια νεοφυή εταιρεία.
Στην αναβάθμιση του ψηφιακού προφίλ αυτών των περιοχών έχει συμβάλει η προσπάθεια εδραιωμένων ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, οι οποίοι επενδύουν στο αναδυόμενο ψηφιακό ταλέντο της χώρας. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία του Vodafone Tech Hub στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο τεχνολογικός κόμβος, που δημιουργεί η εταιρεία και θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο, έχει ως στόχο να συγκεντρώσει το καλύτερο ταλέντο του νησιού γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Η κίνηση της Vodafone Ελλάδας, ενός από τους κορυφαίους εργοδότες της χώρας, με διακρίσεις όπως το «Top Employer» από το Top Employer Institute για 4η συνεχή χρονιά, φιλοδοξεί να δώσει την ευκαιρία σε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε κορυφαία ψηφιακά έργα του ομίλου Vodafone, φέρνοντας το αύριο της τεχνολογίας στο νησί.
Ήδη, η εταιρεία έχει ανοίξει τις πρώτες θέσεις εργασίας γύρω από το Digital Engineering για τον τεχνολογικό κόμβο της Κρήτης Vodafone, δίνοντας την ευκαιρία σε έμπειρους και νέους Software Engineers και Agile Practitioners, με πάθος για τις νέες τεχνολογίες, να εργαστούν υβριδικά από το Ηράκλειο.
Σε μια χρονική συγκυρία που το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει γίνει προτεραιότητα για το εργατικό δυναμικό, η Vodafone προσφέρει τη δυνατότητα σε νέα ταλέντα να εργαστούν με απόλυτη ευελιξία, μοιράζοντας το χρόνο τους ανάμεσα στα γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο και το σπίτι τους. Η λειτουργία του Vodafone Tech Hub δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων, ως αναπόσπαστο τμήμα της παγκόσμιας ομάδας της Vodafone.
Ήδη η εταιρεία απασχολεί πάνω από 900 άτομα σε τομείς σχετικούς των ΤΠΕ, έχοντας, μάλιστα, διπλασιάσει το σχετικό αποτύπωμα τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ στόχος είναι να προσελκύσει 100 ακόμη μηχανικούς πληροφορικής την επόμενη τριετία. Μάλιστα, ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 20% των εργαζομένων αυτών είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό των νέων εργαζομένων στις ΤΠΕ έχει υπερδεκαπλασιαστεί κατά την τελευταία πενταετία.
Σε πόλο έλξης για τους ταλαντούχους νέους στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί συνολικά το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας #FutureReady που έχει εισαγάγει η εταιρεία στην ελληνική αγορά, το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας με τα οφέλη της εργασίας στο γραφείο. Με τον τρόπο αυτό η Vodafone δημιουργεί ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης, προσανατολισμένο στην ίση μεταχείριση του εργατικού δυναμικού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Θα μιλήσω με τον Σι στο τέλος της εβδομάδας – Οι δασμοί δεν θα επανέλθουν στο 145%»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκαναν το 3Χ3 με αέρα από τις αμοιβαίες μειώσεις δασμών ΗΠΑ – Κίνας
- Google: Η ιταλική Moltiply κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 3 δισ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωση της συναλλαγής Frontier III
- Τραμπ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να πάω στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
- Eurobank: Αγορά 750.110 ιδίων μετοχών με μέση τιμή 2,4789 ευρώ ανά μετοχή
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μειωμένα 8,1% στα 26,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο
- Χρηματιστήριο: Πάνω και από τις 1.770 μονάδες – Νέο «ξέσπασμα» από τις τράπεζες – Ράλι 6,97% από ElvalHalcor
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις