Τα προσαρμοσμένα EBITDA μειώθηκαν 20% στα 201 εκατ. ευρώ για το διάστημα Απρίλιος 2023 - Μάρτιος 2024
Tα οικονομικά της αποτελέσματα δημοσίευσε την Tρίτη η Vodafone, με την θυγατρική Vodafone Ελλάδας να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις, με τα συνολικά έσοδα να υπερβαίνουν τα 1 δισ. ευρώ από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024, σημειώνοντας αύξηση μεγαλύτερη του 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Στον αντίποδα, τα προσαρμοσμένα EBITDA μειώθηκαν κατά 20% στα 201 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για το δ’ τρίμηνο του 2023 τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδας σημείωσαν οργανική ανάπτυξη ύψους 10,2 %, επίδοση που αντανακλά την ισχυρή ζήτηση για υπηρεσίες συνδεσιμότητας από εταιρικούς πελάτες και τη σημαντική συνεισφορά των έργων ICT.
Παράλληλα, στην κινητή, οι πελάτες συμβολαίου αυξήθηκαν κατά 146.000 στο έτος και αποτελούν το 45,4% της συνολικής βάσης της εταιρίας. Για το ίδιο διάστημα η συνδρομητική βάση στη σταθερή τηλεφωνία παρέμεινε σχετικά σταθερή.
Ακόμα, για το Vodafone TV, το έτος έκλεισε με περισσότερους από 200.000 συνδρομητές. Επιπλέον, η χρήση δεδομένων αυξήθηκε σχεδόν κατά 60% σε σχέση με πέρσι και ανήλθε σε 453 PetaByte.
Τέλος, το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη στην κινητή τηλεφωνία (ARPU) διαμορφώθηκε στο τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2024 στα 9,8 ευρώ, στα ίδια επίπεδα με πριν από ένα χρόνο. Το ARPU στις συνδέσεις συμβολαίου ήταν στα 16,4 ευρώ (έναντι 16 ευρώ) και εκείνο στα πακέτα καρτοκινητής στα 4,6 ευρώ (έναντι 5 ευρώ).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού εναντίον «συμμορίας» …
- Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο τραυματιών
- Χρηστίδης προς Πιερρακάκη: Που πήγαν τα 250 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ;
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική
- Κουτσούμπας: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη”
- Η λίστα με τα 51 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου
- Ρόδος: Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο
- ΗΠΑ: Θέλουν αποκατάσταση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








