Για τη Vodafone Ελλάδας, η χρονιά που κλείνει ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με σημαντικές εξελίξεις που σηματοδότησαν το άνοιγμα μιας νέας εποχής, τόσο για τον οργανισμό, όσο και για το σύνολο του κλάδου και ευρύτερα για την οικονομία.
_x000D_
Ειδικότερα, σύμφωνα με την διοίκηση, η εταιρία προχωρά με ταχείς ρυθμούς το επενδυτικό σχέδιο ύψους 600 εκατ. ευρώ, βάσει του οποίου θα εξασφαλίσει:
– εκτεταμένη κάλυψη του 5G Giga Network,
– 650.000 σταθερές συνδέσεις νέας γενιάς και
– διασύνδεση σε 1 εκατομμύριο Έλληνες που διαμένουν σε 10 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
_x000D_
Η εταιρία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με θετικές οικονομικές επιδόσεις, και με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει +4% αυξητική τάση στην πελατειακή βάση και εκθετική αύξηση στη χρήση data.
_x000D_
Εμπορικά, η Vodafone Ελλάδας επαναπροσδιόρισε την τοποθέτησή της, με προτάσεις που εκτιμά ότι εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στη συνδεσιμότητα για όλους, ενώ το Vodafone Business ενίσχυσε το αποτύπωμά του. Παράλληλα, η εταιρία εισήλθε σε μια νέα φάση καινοτομίας, με συνεργασίες όπως αυτή με τον “Δημόκριτο”, όπου εφαρμόζει προηγμένες λύσεις IoT και αλληλεπιδρά με την ευρύτερη κοινότητα έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας.
_x000D_
Λειτουργικά, η Vodafone πέτυχε σημαντικές νίκες όσον αφορά τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, επιταχύνοντας την πορεία προς τον στόχο του Net Zero, ενώ παράλληλα στάθηκε δίπλα στην Πολιτεία, σε όλες τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας.
_x000D_
Για το επόμενο χρονικό διάστημα, πέρα από την απρόσκοπτη συνέχιση του επενδυτικού της πλάνου, η Vodafone Ελλάδας επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από τα σχεδιαζόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Έργα συνδεσιμότητας, υγεία, εκπαίδευση και ψηφιοποίηση επιχειρήσεων και δημοσίου τομέα, είναι οι τομείς που θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από μέρους της. «Κλείνει μια χρονιά με συνολικά θετικό πρόσημο για την Vodafone Ελλάδας, τα αποτελέσματά της και πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους της» επισημαίνει η διοίκηση.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο «στο νήμα» – Βουτιά 24% από Stellantis
- Αναπτυξιακός: Εντάσσονται 112 επενδυτικά σχέδια σε μεταποίηση και τουριστικά Β. Αιγαίου με ενίσχυση 290 εκατ. ευρώ
- ΕΕ: Αυξάνει στο 79% τους δασμούς στα κινεζικά κεραμικά σκεύη για να αντιμετωπίσει το ντάμπινγκ
- ΕΚΤ προς ηγέτες ΕΕ: «Άμεση συλλογική δράση» για να απελευθερωθεί η ανάπτυξη – Πρόταση 5 μέτρων
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αιφνιδιασμός από ΕΦΚΑ: Ζητάει επιστροφή χρημάτων από παλαιές συντάξεις – Ποιες μπαίνουν στο «στόχαστρο»
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει νέες, πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Οι νέοι «στόχοι»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








