«Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, κανένας στα κτήρια, κανένα laptop να μην ανοίξει, κανένας συνάδελφος σε βλάβη. Νεκρώνουμε τα πάντα!» διαμηνύει το Σωματείο Εργαζομένων της Vodafone
Την ώρα που η Vodafone ανακοινώνει, μέσα από δελτία Τύπου, το εύρος των επενδύσεων που πραγματοποιεί ή προτίθεται να πραγματοποιήσει, οι εργαζόμενοι την καταγγέλλουν για «Χριστουγεννιάτικες» απολύσεις τόσο στην Vodafone, όσο στην 360 Connect και στις λοιπές θυγατρικές, καλώντας σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας, τονίζοντας: «Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, κανένας στα κτήρια, κανένα laptop να μην ανοίξει, κανένας συνάδελφος σε βλάβη. Νεκρώνουμε τα πάντα!».
Η ανακοίνωση του Σωματείου:
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ VODAFONE! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Μόνο οργή προκαλούν οι αποφάσεις της εργοδοσίας να απολύσει πλήθος συναδέλφων από μια σειρά τμήματα της εταιρείας, στο όνομα των περικοπών. Συνάδελφοι που ήταν χρόνια στην Vodafone, απολύθηκαν μέσω teams, ειδοποιήθηκαν να πάνε άρον άρον να υπογράψουν την απόλυση!
Ο κόσμος τους…
Δύο εβδομάδες πριν ο CEO της Vodafone έβγαζε διαγγέλματα διαφημίζοντας το ύψος των επενδύσεων, ευχαριστώντας συγκινημένος τους εργαζόμενους, λέγοντας ειδικά στην διεύθυνση του cops ότι “σκίζουμε”. Δισεκατομμύρια περιδιαβαίνουν πάνω από τα κεφάλια μας, βγαλμένα από την δική μας δουλειά, από τις επενδύσεις για το ffth και το network, μέχρι υποθαλάσσια καλώδια σύνδεσης με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Λαμβάνουν πλούσια δώρα από όλες τις κυβερνήσεις με νόμους που εξασφαλίζουν τα κέρδη τους.
Ο κόσμος μας…
Δεκάδες απολύσεις, οικογένειες χωρίς δουλειά. Ακόμα και μητέρες που μόλις επέστρεψαν από την άδεια μητρότητας, τώρα είναι άνεργες. Πίεση και πιο εντατική δουλειά σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, χαμηλοί μισθοί, παιδεία, υγεία, πολιτισμός και αθλητισμός να είναι εμπορεύματα.
Η δύναμή μας…
Συνάδελφοι,
Ξέρουμε καλά ποιος βγάζει τα νούμερα και τα κέρδη τους. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε αναλώσιμοι, άλλο τόσο ξέρουν ότι μας χρειάζονται. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς τη δουλειά του προγραμματιστή, του vendoρα που κάνει την ίδια δουλειά, του τεχνικού πεδίου, του συναδέλφου στο κατάστημα και στο τηλεφωνικό κέντρο. Τίποτα δεν παράγεται χωρίς το μυαλό και τα χέρια μας και την συνεργασία μεταξύ μας.
Αυτό που φοβάται η εργοδοσία είναι η συλλογική οργανωμένη απάντησή, για αυτό και κάνει τις απολύσεις στα κλεφτά, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Τα όπλα μας…
Το ΔΣ του Σωματείου έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία ορίζοντας συνάντηση την Παρασκευή 20/10 με εκπροσώπους της Διοίκησης. Οργανώσαμε διαδικτυακή συζήτηση με τους συναδέλφους, που από εκεί μέσα αποφασίστηκε η στάση εργασίας!
Δεν θα υποχωρήσουμε!
Προειδοποιούμε πως δεν θα σταθούμε μόνο σε μια στάση εργασίας. Δεν θα δεχτούμε την απόλυση δεκάδων συναδέλφων μας. Δεν θα περιμένουμε να είμαστε οι επόμενοι.
Την Παρασκευή 20/10, κανένας στα κτήρια, κανένα laptop να μην ανοίξει, κανένας συνάδελφος σε βλάβη. Νεκρώνουμε τα πάντα!
Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 09:00-13:00 και στην συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο κτήριο του Χαλανδρίου!
Απαιτούμε:
- Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας!
- Καμία απόλυση!
- Άμεση απορρόφηση σε άλλα έργα, χωρίς καμία διακοπή της σύμβασης.
- Καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους δουλειάς.
Υ.Γ. Μην σκεφτούν καν να αναβάλλουν την συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου, γιατί μαζί μας δεν ξεμπερδεύουν, συνέχεια θα υπάρξει οπωσδήποτε».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις