Η εταιρεία έχει πληγεί από τον πληθωρισμό, τον έντονο ανταγωνισμό από την Ασία, καθώς και το υψηλό κόστος εργασίας και ενέργειας στη Γερμανία
Η Volkswagen σχεδιάζει να μειώσει το κόστος του διοικητικού προσωπικού της κατά το ένα πέμπτο, μέσω μερικής και πρόωρης συνταξιοδότησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης προς το προσωπικό, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.
Στόχος της Volkswagen είναι να μειώσει το κόστος λειτουργίας της κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2026, έχοντας προειδοποιήσει ότι το υψηλό κόστος σε συνδιασμό με τη χαμηλή παραγωγικότητα καθιστούν τα επιβατικά της αυτοκίνητα μη ανταγωνιστικά.
Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Volkswagen έχει πληγεί από τον πληθωρισμό, τον έντονο ανταγωνισμό από την Ασία, καθώς και το υψηλό κόστος εργασίας και ενέργειας στη Γερμανία, απαιτώντας μαζικές περικοπές κόστους για να μην μείνει περισσότερο πίσω από τους ανταγωνιστές της, όπως η Tesla.
“Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε με λιγότερους ανθρώπους σε πολλούς τομείς της Volkswagen στο μέλλον”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας VW Thomas Schaefer στους εργαζόμενους.
“Αυτό δεν σημαίνει περισσότερη δουλειά για λιγότερους ανθρώπους, αλλά μάλλον απόρριψη παλαιών συνηθειών και όχι σε διπλές προσπάθειες και αναποτελεσματικότητα”, είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπεγράφη η συμφωνία για τη Γάζα από ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτο, Τουρκία – Τραμπ: «Αυτό χρειάστηκε 3.000 χρόνια»
- Στη φυλακή από τις 21 Οκτωβρίου ο Νικολά Σαρκοζί
- Πιερρακάκης στη Βουλή: Αύξηση του ΑΕΠ 2,2% το 2025 και 2,4% το 2026
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη στη σκιά της εκεχειρίας στη Γάζα
- Alpha Bank: Αγορά 2,032 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,64 εκατ. ευρώ
- Mevaco: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Ιωάννης Μπρούτζος
- Alter Ego: Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών
- Ακρίτας: Μετατροπή 14,1 εκατ. προνομιούχων μετοχών σε κοινές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις