Ο πύραυλος “Pulhwasal-3-31” βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο ανάπτυξης
Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη δοκιμή ενός νέου στρατηγικού πυραύλου Κρουζ, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι KCNA, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές σχετικές καταγγελίες του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Ο όρος “στρατηγικός” συνήθως χρησιμοποιείται για οπλικά συστήματα που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Ο πύραυλος “Pulhwasal-3-31” βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο ανάπτυξης και η δοκιμαστική εκτόξευση δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια των γειτονικών χωρών, σχολίασε το KCNA, προσθέτοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατάσταση στην περιοχή σήμερα. Τέλος, ανέφερε ότι η δοκιμή έγινε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων της χώρας.
Χθες Τετάρτη, στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας κατήγγειλαν ότι ο Βορράς είχε εκτοξεύσει πυραύλους Κρουζ προς τη θάλασσα από τις δυτικές ακτές της χώρας, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας Σιν Γουόν-σικ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή σαν σοβαρή απειλή για τη Σεούλ.
Οι πρώτες δοκιμές πυραύλων Κρουζ της Βόρειας Κορέας με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2021.
Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας γενικά δεν γεννούν τόσες ανησυχίες όσο η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων γιατί δεν απαγορεύονται ρητά από κανένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Εντούτοις, αναλυτές επισημαίνουν ότι οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς για χερσαίες επιθέσεις δεν αποτελούν μικρότερη απειλή σε σχέση με τους βαλλιστικούς και αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή αναβάθμιση για τις δυνατότητες του οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
- Πρωτομαγιά: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πρωτομαγιά
- Ειρωνεία Τραμπ για Πάουελ (FED): «Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλύτερα τα επιτόκια»
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις