Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IQ ATHENS, 100% θυγατρική της Dimand
Σε ευθεία κατασκευής, πλέον, μετά από τις κατεδαφίσεις και τις αρχικές μελέτες μπαίνει το Votanikos Business Park, το επόμενο μεγάλο project της Dimand, το οποίο όπως και τα δύο προηγούμενα, Πύργος του Πειραιά και Μινιόν, θα συνδυάζει τη λιανική με την στέγαση γραφείων μεγάλων εταιρειών. Στον χώρο της ανέγερσης της νέας εγκατάστασης μέχρι πριν από μερικούς μήνες υπήρχαν τα παλαιά κτίρια της Softex, από τα οποία κάποια κατεδαφίστηκαν και κάποια διατηρήθηκαν για να ανακαινιστούν εκ βάθρων.
Έχοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, πρόκειται για το project το οποίο θα έχει το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα προηγούμενα σε ό,τι αφορά το κλείσιμο συμφωνιών λιανικής, καθώς δεν είναι σε μια παραδοσιακά εμπορική περιοχή της Αθήνας, αλλά σε μια συνοικία, η οποία είναι σχετικά υποβαθμισμένη και χαρακτηρίζεται ως ‘’κέντρο-απόκεντρο’’.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, έχει κάποια πλεονεκτήματα όπως η γειτνίαση με σταθμό μετρό, η εγγύτητα με τον νέο σταθμό των ΚΤΕΛ, ο οποίος πρόκειται και αυτός να έρθει στην περιοχή τα επόμενα χρόνια, ενώ βρίσκεται κοντά σε μεγάλους κόμβους όπως η Εθνική Οδός, η Πέτρου Ράλλη, η Ιερά Οδός κά.

Εικόνα της έκτασης μέσα στον Δεκέμβριο
Αυτά τα πλεονεκτήματα και όσα θα δημιουργηθούν με την κατασκευή των δέκα κτιρίων εντός της έκτασης θα χρησιμοποιηθούν ως ‘’δέλεαρ’’ για να προσελκυστούν οι μεγάλες εταιρείες λιανικής και ενέργειας, καθώς από αυτές υπάρχει καταρχήν ενδιαφέρον για μίσθωση χώρων και γραφείων. Κατά όσα τονίζουν πηγές από την Dimand, πάντως, το 2025 θα είναι σημαντικό στην πορεία του έργου σε σχέση με την διαμόρφωση της λίστας των εταιρειών που θα στεγαστούν εκεί: Έχοντας, μετά το πρώτο μισό της χρονιάς ειδικά, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του πως θα είναι, από Σεπτέμβριο και μετά, αναμένεται να κλειστούν και να ανακοινωθούν τα πρώτα deals με τις συνεργαζόμενες εταιρείες.
Εξάλλου, προτεραιότητα στην τελική διαμόρφωση της έκτασης θα δοθεί και στο ‘’πράσινο’’ κομμάτι της, καθώς θα υπάρχουν συνολικά, κατά το αρχικό αρχιτεκτονικό σχέδιο πάνω από 15 στρέμματα πρασίνου.
Πάνω από 165 εκατ. ευρώ συνολική επένδυση
Στο ακίνητο της Softex θα κατασκευαστούν και θα ανακαινιστούν συνολικά 10 κτίρια σε μια έκταση 50 στρεμμάτων. Στόχος είναι η δημιουργία κτιρίων γραφείων που θα είναι πιστοποιημένα κατά LEED Gold και Well. Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή 79.202 τ.μ., από τα οποία 47.000 τ.μ. αφορούν στην επιφάνεια ανωδομής.

Εικόνα της κατασκευής μέσα στον Δεκέμβριο
Υπενθυμίζεται ότι η συνολική επένδυση για το business park του Βοτανικού αναμένεται να αγγίξει τα 165 εκατ. ευρώ, μαζί με την αγορά της έκτασης, η οποία κόστισε 14 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού επιλέξιμου κόστους 152,22 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 106,44 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος. Το υπόλοιπο 30% θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια τη Dimand, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία IQ ATHENS, 100% θυγατρική της Dimand.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεσολόγγι: Πέθανε η αγρότισσα που είχε δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο
- Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη
- Conference League: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ στην κλήρωση της Δευτέρας 04/08
- Φρίκη: Ισραηλινός όμηρος της Χαμάς, αποστεωμένος, σκάβει τον τάφο του
- Γάζα: Εκατοντάδες παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο για ιατρική φροντίδα
- Πατσαλίδης (ΕΚΤ): Ανθεκτική η οικονομία της Ευρωζώνης παρά τις γεωπολιτικές και εμπορικές προκλήσεις
- Ελβετία: Το λιώσιμο των παγετώνων απειλεί να εξαφανίσει χωριά των Αλπεων
- Κεντρική Μακεδονία: Πάνω από 600 παραβάσεις σε ελέγχους της τροχαίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις