Πολιτική

Βουλή: Άρση ασυλίας για Κυριάκο Βελόπουλο αποφάσισε η Ολομέλεια

Υπέρ ψήφισαν 258 βουλευτές, οκτώ ψήφισαν κατά και τρεις ψήφισαν «παρών» - Η υπόθεση του αφορά συκοφαντική δυσφήμιση

Την άρση ασυλίας του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν 258 βουλευτές, οκτώ ψήφισαν κατά και τρεις ψήφισαν «παρών».

Η υπόθεση του αφορά συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης, αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του κατά πλειοψηφία με όλα τα κόμματα να τάσσονται υπέρ πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ το ίδιο είχε ζητήσει και ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, που ζήτησε και πήρε το λόγο, τόνισε ότι «αν και είναι μια υπόθεση η οποία δεν τον αφορά καθόλου τον κ. Βελόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή».

Βελόπουλος για επίθεση κατά Γραμμένου: Μειράκια της πολιτικής συμπεριφέρονται ως προβατόσχημοι λύκοι

«Αν και έρχεται προεκλογικά και προφανώς είναι καραμπινάτη περίπτωση καραμπινάτης πολιτικής σκοπιμότητας, παρά ταύτα ο πρόεδρος μας θα βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας», συμπλήρωσε ο κ. Χήτας.

Η απόφαση αυτή ήρθε εν μέσω έντασης στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία επισφραγίστηκε από την επίθεση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο προς τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu