Άκρως αρνητικό ήταν το κλίμα σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να υποκύπτει σε ένα ακόμη τραπεζικό sell off το οποίο πυροδότησε η αβεβαιότητα για τα προβληματικά δάνεια, αλλά και η επόμενη μέρα του σχηματισμού της νέας γερμανικής κυβέρνησης.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 742,49 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,06%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,9 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 98,1 εκατ. μετοχές.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 4,33%.Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές του Σαράντη (+1,44%) και του ΟΛΠ (+0,20%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-15,79%), της Eurobank (-15,48%) και της Attica Bank (-13,24%).Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο δεν σημείωσε κανένας δείκτης, ενώ αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-11,76%) και της Υγείας (-7,12%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (58,6 εκατ. τεμάχια) και της Eurobank (12 εκατ. τεμάχια).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (17,12 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (17,10 εκατ. ευρώ).
Ανοδικά κινήθηκαν 28 μετοχές, πτωτικά 94 και 117 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπήτρος (Κ) (+19,50%), Μοτοδυναμική (+15,53%) και Φιερατέξ (+9,32%).Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Audiovisual (-21,93%), Πειραιώς (-15,79%) και Eurobank (-15,48%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αντετοκούνμπο: «Αν ο Σπανούλης δεν είναι στην Εθνική δεν θα είμαι κι εγώ»
- Αντετοκούνμπο: «Finally, I fucking did it»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για Γενοκτονία Ελλήνων της Μικράς Ασίας: Αλαζονικές οι δηλώσεις των ελληνικών αρχών
- Τόπε και τόκανε: Η Εθνική με μεγάλη ψυχή πήρε το χάλκινο στο Eurobasket
- Μυλωνάκης για δημοσίευμα»: Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην «πόρτα» μου
- Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη
- Θρήνος στο παγκόσμιο μποξ: Ο Ρίκι Χάτον πέθανε σε ηλικία 46 ετών
- Αυστραλία: Επενδύει 6,8 δισ. δολάρια για εκσυγχρονισμό του ναυπηγείου Χέντερσον
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις