Τα αρνητικά νέα αναστάτωσαν τον κλάδο, που βίωνε τις καλύτερες μέρες κερδοφορίας
Οι τιμές των τρααπεζικών μετοχών υποχωρούν σε όλα τα χρηματιστήρια Τρίτη λόγω α) της νευρικότητας που δημιούργησε η υποβάθμιση 10 μεσαίου μεγέθους αμερικανικών τραπεζών από τη Moody’s και β) της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει έκτακτο φόρο στα καθαρά έσοδα από τόκους.
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’ s ανέφερε πως το αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης, η πιθανή μείωση των επιπέδων καταθέσεων και η ασθενέστερη κερδοφορία θέτουν κινδύνους για τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, ο οποίος πέρασε κρίση νωρίτερα φέτος μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών.
Η Moody’s έθεσε επίσης τέσσερις τραπεζικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street και Truist Financial σε έλεγχο για πιθανές υποβαθμίσεις.
Οι μετοχές της Bank of New York Mellon και της U.S. Bancorp υποχώρησαν περισσότερο από 2%, ενώ η Truist Financial και η State Street υποχώρησαν πάνω από 1%.
Οι μετοχές της Bank of America, της Citigroup και της JPMorgan Chase υποχώρησαν περισσότερο από 1%.
Στην Ευρώπη, η Ιταλία αποφάσισε την επιβολή εφάπαξ φόρο 40% στα καθαρά έσοδα που αποκομίζουν οι τράπεζες από τα υψηλότερα επιτόκια.
Η Ιταλία θα φορολογήσει το 40% του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου (NIM) .
Οι μετοχές των μεγάλων ιταλικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Intesa Sanpaolo, Banco BPM και UniCredit υποχώρησαν μεταξύ 7,2% και 8,4%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μην ενοχλείτε τον Κυριάκο – Κοντιάδης: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρές απώλειες 2% για τον DAX – Βουτιά 16% για τη μετοχή της SAP
- Αυγενάκης: Δεν αποδέχεται τη θέση προέδρου στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς – Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- ArcelorMittal κατά Ιταλίας: Διεκδικεί αποζημίωση €1,8 δισ. για τα χαλυβουργεία της ILVA
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ
- Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός στο Κίεβο για μία εβδομάδα
- Principia: Ολοκλήρωσε την εξαγορά 4 αιολικών πάρκων σε λειτουργία της EDPR
- Performance Technologies: Το ΔΣ ενέκρινε την εξαγορά της Ascentum έναντι 1,5 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








