Τα αρνητικά νέα αναστάτωσαν τον κλάδο, που βίωνε τις καλύτερες μέρες κερδοφορίας
Οι τιμές των τρααπεζικών μετοχών υποχωρούν σε όλα τα χρηματιστήρια Τρίτη λόγω α) της νευρικότητας που δημιούργησε η υποβάθμιση 10 μεσαίου μεγέθους αμερικανικών τραπεζών από τη Moody’s και β) της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει έκτακτο φόρο στα καθαρά έσοδα από τόκους.
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’ s ανέφερε πως το αυξανόμενο κόστος χρηματοδότησης, η πιθανή μείωση των επιπέδων καταθέσεων και η ασθενέστερη κερδοφορία θέτουν κινδύνους για τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, ο οποίος πέρασε κρίση νωρίτερα φέτος μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών.
Η Moody’s έθεσε επίσης τέσσερις τραπεζικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street και Truist Financial σε έλεγχο για πιθανές υποβαθμίσεις.
Οι μετοχές της Bank of New York Mellon και της U.S. Bancorp υποχώρησαν περισσότερο από 2%, ενώ η Truist Financial και η State Street υποχώρησαν πάνω από 1%.
Οι μετοχές της Bank of America, της Citigroup και της JPMorgan Chase υποχώρησαν περισσότερο από 1%.
Στην Ευρώπη, η Ιταλία αποφάσισε την επιβολή εφάπαξ φόρο 40% στα καθαρά έσοδα που αποκομίζουν οι τράπεζες από τα υψηλότερα επιτόκια.
Η Ιταλία θα φορολογήσει το 40% του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου (NIM) .
Οι μετοχές των μεγάλων ιταλικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Intesa Sanpaolo, Banco BPM και UniCredit υποχώρησαν μεταξύ 7,2% και 8,4%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







