Με ένα ντεμαράζ πωλήσεων και ισχυρότατες πιέσεις στους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους, το χρηματιστήριο Αθηνών «προσγειώθηκε» απότομα στις 780 μονάδες στο φίνις του α’ 3μηνου του έτους, με τις δημοπρασίες να αναδεικνύονται σε ένα ρεσιτάλ «αποχώρησης» κεφαλαίων, αλλά και αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων, χωρίς καν το πρόσχημα του window dressing.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,30% στις 780,50 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 779,96 μονάδων (-1,37%) και 796,00 μον. (+0,66%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 76,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 78 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκε 13,5 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1%, στις 2.019,80 μονάδες, ενώ στο -0,20% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.279,20 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,08% στις 784,95 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,66% (στο -4,64% από την αρχή του έτους), ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,15%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 0,50%.
Στο ταμπλό τώρα, το φίνις του τριμήνου βρήκε ευάλωτη τη μετοχή της Πειραιώς, η οποία σημείωσε βουτιά 6,88%, ασκώντας μάλιστα σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη. Από «κοντά» και οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, αφού έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%, οι οποίες μάλιστα έφτασαν σε αυτό το εύρος στις δημοπρασίες, ενώ άνω ου -2% έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Folli Follie και Motor Oil.
Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Aegean, ΟΤΕ, Τιτάν, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια και ΑΔΜΗΕ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΟΛΠ, Εθνική και Λάμδα. Χωρίς πρόσημο η Βιοχαλκο, από το +2,35% ενδοσυνεδριακά.
Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ κατάφερε να «αποσπαστεί» από το κλίμα της φυγής, και να κερδίσει το τελικό +2,23%, ενώ Eurobank και ΕΕΕ έκλεισαν με άνοδο 1,59% και 1,32% αντίστοιχα. Μικρά κέρδη και για τις Grivalia και Σαράντη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Titan: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Vracs de l’Estuaire
- Στάσσης (ΔΕΗ): Το σχέδιο για Data Center στη Ρουμανία και η αυξημένη ζήτηση ενέργειας λόγω AI
- Κικίλιας: «Έρχονται στρατηγικές αμερικανικές επενδύσεις σε λιμάνια και ναυπηγεία»
- Δήμας και Κυρανάκης με τον Συντονιστή του ΒΒΑ Corridor στην Ελλάδα, Μάριο Μάουρο
- Πιερρακάκης: «Θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις και βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον επί του πεδίου»
- ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Επεκτείνονται οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης
- Cosmote Telekom: Δωρεάν γρήγορο ίντερνετ σε όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας
- Defence for Growth Forum: Έθεσε επί τάπητος τις προοπτικές της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








