Πρόσωπα

Βρετανία: Νέος υπουργός Εξωτερικών ο πρώην πρωθυπουργός του Brexit Ντέιβιντ Κάμερον

Αντικαθιστά τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών μετά την απομάκρυνση της Σουέλα Μπράβερμαν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αναλαμβάνει την θέση του υπουργού Εξωτερικών, όπως ανακοινώθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμερον, ο οποίος υπηρέτησε ως πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2016 αλλά βρίσκεται εκτός πολιτικής τα τελευταία επτά χρόνια, αντικαθιστά τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών.

Ο Κλέβερλι ανέλαβε την θέση του υπουργού Εσωτερικών μετά την απομάκρυνση της Σουέλα Μπράβερμαν η οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της σήμερα το πρωί, λίγες μέρες μετά από αμφιλεγόμενο άρθρο της στην εφημερίδα The Times, επικρίνοντας την αστυνομία αφού ισχυρίστηκε ότι οι ακροδεξιοί διαδηλωτές είχαν πιο σκληρή μεταχείριση από τους φιλοπαλαιστίνιους υποστηρικτές. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είχε αγνοήσει την οδηγία της Ντάουνινγκ Στριτ να κάνει αλλαγές στο άρθρο.

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Κάμερον

  • Έγινε πρωθυπουργός το 2010.
  • Στα 43 του ήταν ο νεότερος που κατείχε αυτό το αξίωμα από το 1812.
  • Έμεινε έξι χρόνια στην εξουσία.
  • Έμεινε γνωστός ως ο άνθρωπος που έκανε το δημοψήφισμα για το Brexit. Υποστήριξε την εκστρατεία του Remain και παραιτήθηκε όταν κέρδισε το Leave.
  • Ως πρωθυπουργός, επέβλεψε μια κυβέρνηση συνασπισμού, συνεργαζόμενη με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες μέχρι το 2015, προτού κερδίσει τη συνολική πλειοψηφία στις εκλογές εκείνης της χρονιάς.
  • Σήμερα δεν είναι βουλευτής και γι΄αυτό πρέπει να ορκιστεί επειγόντως στη Βουλή των Λόρδων – την Άνω Βουλή του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Η τελευταία φορά που ένας πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε ως υπουργός σε κυβέρνηση ήταν το 1970 όταν ο Άλεκ Ντάγκλας Χιουμ διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών από τον Έντουαρντ Χιθ, έξι χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές. Ωστόσο, ήταν βουλευτής όταν επέστρεψε στην κυβέρνηση.
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu