Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί ενέργεια, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό, μειώθηκε στο 3,5% από 3,9% τον Απρίλιο
Στο 2% υποχώρησε τον Μάιο ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, πετυχαίνοντας τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας.
Ο πληθωρισμός μειώθηκε από το 2,3% τον Απρίλιο και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ο δείκτης τιμών των υπηρεσιών — τον οποίο παρακολουθεί στενά η BOE δεδομένης της κυριαρχίας στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου — διαμορφώθηκε στο 5,7% τον Μάιο, έναντι 5,9% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί ενέργεια, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό, μειώθηκε στο 3,5% από 3,9% τον Απρίλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κωνσταντοπούλου κατά Φλωρίδη: «Είναι ψεύτης, συνθήκες στάβλου στην αίθουσα της δίκης των Τεμπών» (video)
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκαταλείπεται η εξαγορά της Novibet από την Allwyn
- Softweb: Ανακοίνωσε τη σύσταση και λειτουργία του NoeticAI Lab
- Πιερρακάκης σε τραπεζίτες: Να συναντιόμαστε κάθε τέσσερις μήνες
- Y/KNOT INVEST A.E. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΕΓΡΑΦΗΣ (Ορθή Επανάληψη)
- Wall Street: Χάνει τα χθεσινά κέρδη
- Βρετανία: Απαντά στο ενεργειακό σοκ με ηλιακούς συλλέκτες και αντλίες θερμότητας σε όλα τα νέα σπίτια
- Βάρρας (πρώην διοικητής ΟΠΕΚΕΠΕ): «Ήμουν ο ξενιστής σε ένα οικοσύστημα που διαχειριζόταν κονδύλια 2,8 δισ. ευρώ ετησίως»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








