«Μετά την ΕΡΓΑΝΗ και η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της απασχόλησης στη χώρα μας» επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τις εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το γ’ τρίμηνο του 2019.
«Τα μηνύματα που στέλνει η αγορά εργασίας και αποτυπώνονται στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ και της ΕΛΣΤΑΤ είναι ιδιαίτερα θετικά και αισιόδοξα και δείχνουν ότι το 2020 θα είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την πορεία της χώρας» τόνισε σε ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα από τον Ιούλιο 2019 και για τρίτο συνεχόμενο μήνα τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) συνεχίζουν να είναι θετικά.
Για το μήνα Σεπτέμβριο 2019, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση και ανήλθε στο 16,8% έναντι 18,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2018.
Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων τον Σεπτέμβριο παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% και ανήλθε στα 3.913.254 άτομα (έναντι 3.851.359 το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,3% και ανήλθε στα 791.795 άτομα (έναντι 892.374 το 2018).
Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του: «Ήδη από τον Ιούλιο με τη νέα διακυβέρνηση και τις θετικές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε μείωση και ανήλθε στο 17,0% έναντι 19,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2018 ενώ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων παρουσίασε αύξηση κατά 1,6% και ανήλθε στα 3.914,6εκ. άτομα (έναντι 3.851,1 το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,5% και ανήλθε στα 795,3χιλ. άτομα (έναντι 898,8 το 2018)».
Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας για το γ’ τρίμηνο 2019 (ΕΛΣΤΑΤ) είναι 16,4% έναντι 18,3% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2018, «αποτυπώνοντας πλέον ξεκάθαρα», όπως λέει το υπουργείο, «ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συνεχίζει την ίδια θετική δυναμική που ξεκίνησε από το 2013, έτος-αφετηρία αποκλιμάκωσης της ανεργίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπαθανάσης: Πρόσκληση για επιχειρηματικό πάρκο καινοτομίας στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης
- Apple: Τέλος εποχής για τον chief operating officer, Jeff Williams μετά από 25 χρόνια
- ΤτΕ: Παραμένουν περιορισμένοι οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι το γ΄ τρίμηνο στην Ελλάδα
- ΝΑ Ασία: Αυξήθηκαν 83% οι πειρατείες και ληστείες πλοίων το α’ εξάμηνο
- Φορολογικές δηλώσεις: Φοροτεχνικοί και λογιστές ζητούν παράταση έως 31 Ιουλίου
- Εθνική Τράπεζα: 1 στις 2 επιχειρήσεις δεν έχει αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη
- Υπ. Ανάπτυξης: Τροπολογία απεντάσσει 1.400 επενδυτικά σχέδια των Αναπτυξιακών 2004 και 2011 που δεν υλοποιήθηκαν
- Linda Yaccarino: Παραιτείται από CEO του X μετά το σκάνδαλο με το Grok chatbot
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις