Διεθνή

Βρυξέλλες: Οι αλλαγές στην ΚΑΠ στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του Βέλγου υπουργού Γεωργίας

Οι αλλαγές στην ΚΑΠ είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Βέλγου υπουργού Γεωργίας και Αντιπροέδρου της βελγικής κυβέρνησης, David Clarinval.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα θέματα συζήτησης είναι τα εξής:

Ανάγκη ταχείας και διαρθρωτικής αντιμετώπισης της τρέχουσας κρίσης στον γεωργικό τομέα.
Κατάσταση των γεωργικών αγορών, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, θα συνεδριάσει η ομάδα των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προετοιμασία της ατζέντας της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών.

Επίσης, σημειώνεται ότι το ΕΛΚ, με απόφασή του, έχει υιοθετήσει τις 19 θέσεις που έχει καταθέσει η χώρα μας για την ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης στον αγροτικό τομέα, όπως άλλωστε έχει γίνει και με την ομάδα των χωρών του Νότου, EUMED-9, η οποία θα συνεδριάσει για το ίδιο θέμα.

Στη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας του ΕΛΚ μετέχουν οι εξής υπουργοί: Λευτέρης Αυγενάκης, Ελλάδα, Marija Vučković, Κροατία, Sari Essayah, Φινλανδία, Peter Kullgren, Σουηδία, Norbert Totschnig, Αυστρία, Kęstutis Navickas, Λιθουανία, Marek Vύbornύ, Τσεχία, Jo Brouns, Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βαλονίας, Βέλγιο και Martine Hansen, Λουξεμβούργο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu