Ποιες είναι οι ελληνικές θέσεις στη σημερινή 20/03 Σύνοδο Κορυφής
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα κυριαρχήσουν η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, το μεταναστευτικό, η ανταγωνιστικότητα και το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, αλλά και οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.
Σε ό,τι αφορά στη Λευκή Βίβλο για την Άμυνα που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι προτάσεις, όπως σημειώνει η Αθήνα, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ ιδιαίτερα θετική είναι η αναφορά σε αμυντικά προγράμματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως μία ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας, πρόταση που υπενθυμίζεται έχει καταθέσει από κοινού ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.
Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνά με την Αθήνα, είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ για να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ενίσχυσης της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας.
Στο μεταναστευτικό η Ελλάδα έχει επαναλάβει ότι προτεραιότητα έχει η εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η αύξηση και η επιτάχυνση των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και η εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, καθώς και η συνεργασία με τρίτες χώρες.
Ο πρωθυπουργός θα μετάσχει σήμερα Πέμπτη στη Σύνοδο Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΑΣ: Συνελήφθη γνωστή δημοσιογράφος σε έλεγχο αλκοτέστ για απειλή για εξύβριση
- Μάνδρα: 8 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες
- “Τουρισμός για όλους 2025”: Eπιπλέον δικαιούχοι στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού
- Standard & Poor’s: Νέα καθοριστική αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας
- ΔΥΠΑ: Εως 1.295 ευρώ το φετινό δώρο Χριστουγέννων για όσους εντάσσονται στο νέο επίδομα ανεργίας
- Κατάμεστο το Πολυτεχνείο: Μικροί και μεγάλοι άφησαν ένα λουλούδι στο προαύλιο (Βίντεο)
- Βόλος: Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος αμαξοστοιχία με 95 επιβάτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








