Στην ημερήσια διάταξη η ενίσχυση της ασφάλειας του ευρωπαϊκού συστήματος ενέργειας, το Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε. για τις Προσιτές Τιμές Ενέργειας, καθώς και η Αρχιτεκτονική Ενεργειακής Ασφάλειας
Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τα θέματα Ενέργειας, Νίκος Τσάφος, προκειμένου να συμμετάσχουν σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου βρίσκονται η ενίσχυση της ασφάλειας του ευρωπαϊκού συστήματος ενέργειας, το Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε. για τις Προσιτές Τιμές Ενέργειας, καθώς και η Αρχιτεκτονική Ενεργειακής Ασφάλειας.
Το συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, παρ’ ότι άτυπο, δηλαδή δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καταρχήν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δευτερευόντως για την Ελλάδα.
Τόσο γιατί οι 27 υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του πακέτου της Κομισιόν στα τέλη Φεβρουαρίου για χαμηλότερες τιμές, να ανταλλάξουν απόψεις παρουσία του Επιτρόπου Νταν Γιόργκενσεν, όσο και γιατί αποτελεί «πρεμιέρα» και μάλιστα εκτός Ελλάδας για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αδειοδότηση για το αεροδρόμιο ελαφρών αεροσκαφών Ικαρος στην Κωπαΐδα
- Παρακολούθηση Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Σε λειτουργία ο κόμβος για διαφάνεια και αξιολόγηση δήμων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, κόντρα στην άνοδο του πετρελαίου
- Χατζηδάκης για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο: 5,3 δισ. ευρώ για περιβάλλον, στέγαση και μεταφορές
- Πιερρακάκης με Φατίχ Μπιρόλ (IEA) στο Παρίσι για την ενεργειακή ασφάλεια
- Space Hellas: Πιστοποίησε τις υπηρεσίες Managed Security Services ως Cisco Powered Services
- Ξεκίνησε η δίκη της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή emails των απόδημων – Δήλωσε άγνοια
- Μουζάκης: Στις 7 Απριλίου η ΓΣ για μείωση μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








