Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,55% και διαπραγματεύεται στις 42.629,77 μονάδες
Απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η αβεβαιότητα γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα. Παράλληλα, η μετοχή της Boeing υποχωρεί απότομα, μετά από αεροπορικό δυστύχημα στην Ινδία με αεροσκάφος τύπου Dreamliner.
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 236 μονάδων ή 0,55% και διαπραγματεύεται στις 42.629,77 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,26% στις 6.006,38 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,27% στις 19.563,77 μονάδες.
Η μετοχή της Boeing καταγράφει πτώση 6,3% μετά την συντριβή αεροσκάφους τύπου Boeing 787-8 Dreamliner της Air India με πάνω από 200 επιβάτες στην πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας. Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στις ανησυχίες για την αξιοπιστία των αεροσκαφών της εταιρείας.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Oracle ενισχύεται κατά 8,7%, καθώς η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την ετήσια ανάπτυξη, επικαλούμενη την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.
Ενισχυμένες εμφανίζονται και οι μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών χρυσού, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο της τρέχουσας εβδομάδας. Η Newmont κερδίζει 1,8%, η Harmony Gold 2,9% και η AngloGold Ashanti 5,5%.
Αντίθετα, η Oklo, εταιρεία πυρηνικής τεχνολογίας που υποστηρίζεται από τον Σαμ Άλτμαν, υποχωρεί κατά 5,9% μετά την ανακοίνωση για έκδοση μετοχών ύψους 400 εκατ. δολαρίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Θα πληρώσει 243 εκατ. δολάρια για αποζημίωση σε θύματα του Autopilot
- Τουρκία: Ανακοίνωσε θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
- Τήνος: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόκοβιτς στις διακοπές τους
- NASA: Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πλήρωμα της NASA SpaceX Crew
- Fed: Η παραίτηση Κούγκλερ από το Δ.Σ. ανοίγει θέση για εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ
- Meta: Πουλάει assets 2 δισ. δολαρίων σε data centers για συγχρηματοδότηση της ΑΙ
- ΓΕΜΗ: “Καμπανάκι” για τις εκκρεμότητες με πρόστιμα από 1/1/2026
- Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις