Για δεύτερη ημέρα λόγω στοιχείων για τον πληθωρισμό
Ο S&P 500 έφτασε σε νέα υψηλά στο κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη (10/09), μετά την απροσδόκητη πτώση των τιμών χονδρικής, μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους επενδυτές που ζητούν μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα για την τόνωση της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, στο κλείσιμο της Wall Street ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,31%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά κατά +0,03%. Αντίθετα, ο Dow Jones σημείωσε πτώση -0,48% λόγω της πτώσης της Apple, καθώς η τελευταία ανακοίνωση του δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους επενδυτές, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη απώλεια μεταξύ των βασικών δεικτών.
Μέχρι το τέλος της συνεδρίας, το μεγαλύτερο μέρος της ανοδικής κίνησης είχε εξαφανιστεί, με την Oracle και οι μετοχές που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη. Υπήρξαν περισσότεροι χαμένοι στον S&P 500 παρά κερδισμένοι, σύμφωνα με το CNBC.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Αρχίζουν την Παρασκευή 12/9 οι “Ημέρες Καριέρας” στη Θεσσαλονίκη με 100 επιχειρήσεις
- Profile: Αναβάθμιση με ΑΙ στη λύση Διαχείρισης Επενδύσεων Axia
- Περιβαλλοντικοί φόροι: Γιατί μειώθηκαν το 2023
- Energean: Καθαρά κέρδη 110 εκατ. δολάρια το α’ εξάμηνο
- Lidl Ελλάς: Κατέκτησε 96 βραβεία Superior Taste Award
- Η Ζαφείρα Καστρινάκη νέα Πρόεδρος στο ΣΟΕ, στη θέση του Αργυρού
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Το ενεργειακό κόστος “γονατίζει” τις επιχειρήσεις
- Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών: Ανοιχτά Ζυθοποιεία 27 και 28 Σεπτεμβρίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις