Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% και διαπραγματεύεται στις 44.441,28 μονάδες
Ανοδικά κινούνται για δεύτερη σερί μέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) του Ιουνίου επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της αγοράς, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για πληθωριστικές πιέσεις λόγω των δασμών Τραμπ.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,41% στις 6.294,04 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,82% στις 20.808,92 μονάδες. Αμφότεροι οι δείκτες «φλερτάρουν» με νέα ιστορικά ρεκόρ. Από την άλλη πλευρά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% και διαπραγματεύεται στις 44.441,28 μονάδες.
Επιπλέον, τα ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν την πιθανότητα για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed εντός του έτους. Παράλληλα, η άνοδος του τεχνολογικού κλάδου τόνωσε τη διάθεση για ρίσκο, μετά την είδηση ότι η Nvidia και η AMD θα ξεκινήσουν πάλι τις πωλήσεις μικροτσίπ στην Κίνα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,40%, ενώ τα χρηματιστήρια προεξοφλούν πλέον πιθανότητα 62% για μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης έως τον Σεπτέμβριο και σχεδόν δύο μειώσεις έως το τέλος του 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΕΔΕ: Διεκδικεί 4,5 δισ. ευρώ για το 2026 και εξαγγέλλει κινητοποιήσεις
- Γαλλία: Η Shein απέφυγε την αναστολή λειτουργίας, παραμένει υπό επιτήρηση
- Pfizer: Επικράτησε της Novo Nordisk, εξαγοράζει με 10 δισ. δολάρια τη startup κατά της παχυσαρκίας Metsera
- Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»
- Καταδίκη από ΝΔ και Π. Μαρινάκη της επίθεσης με γκαζάκι στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







