Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 400,17 μονάδες ή 0,91% και έκλεισε στις 44.494,94 μονάδες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 και τον Nasdaq να χάνουν έδαφος μετά τα διαδοχικά ρεκόρ των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων και ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη σε δύο “μέτωπα”: τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και το φορολογικό νομοσχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε το σαρωτικό νομοσχέδιο περί φοροαπαλλαγών του Ντόναλντ Τραμπ, με οριακή πλειοψηφία (51 υπέρ, έναντι 50 κατά), αφού χρειάστηκε η καθοριστική ψήφος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς.
Το νομοσχέδιο θα επιστρέψει τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου η αναθεωρημένη εκδοχή του να λάβει την έγκριση και αυτού του Σώματος πριν από τις 4 Ιουλίου, μια συμβολική ημερομηνία που έχει θέσει ο ίδιος ο πρόεδρος.
Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 400,17 μονάδες ή 0,91% και έκλεισε στις 44.494,94 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 έχασε μόλις 6,94 μονάδες ή -0,11% στις 6.198,01 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 166,84 μονάδες ή -0,82% στις 20.202,89 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζόκερ 17 Αυγούστου 2025, ρεκόρ κέρδους, δύο μεγάλοι νικητές, δείτε τους αριθμούς
- Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η καταγραφή – 33 “κόκκινα” κτίρια σε Αχαΐα, 12 σε Πρέβεζα και Αρτα
- Μπόρις Τζόνσον: Απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης στην Ελλάδα
- Γουίτκοφ: Ισχυρές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία από Τραμπ και Πούτιν
- Μεγάλη επικινδυνότητα του καπνού από δασικές πυρκαγιές
- Συμμετείχε και ο Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με Ζελένσκι
- Απειλές Ρούμπιο: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την Ουκρανία
- Moto Gp: Ασταμάτητος και στην Αυστρία ο Μαρκ Μάρκεθ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις