Πτώση στη Wall Street μετά την επιβεβαίωση της νέας συρρίκνωσης της αμερικανικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο που επανάφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση, την ώρα που οι Κεντρικές Τράπεζες προχωρούν σε αυξήσεις επιτοκίων.
Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Οικονομικών. Η μέτρηση είναι ίση με την προηγούμενη και με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι ο Dow Jones οδεύει για το τρίτο διαδοχικό πτωτικό τρίμηνο για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2015. Αντίστοιχα και ο S&P 500 οδεύει για το τρίτο διαδοχικό αρνητικό τρίμηνο για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2009. Τότε ο δείκτης είχε καταγράψει έξι σερί αρνητικά τρίμηνα.
Στον βιομηχανικό δείκτη, άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές των Travelers (+1%) και Visa Inc. (+0,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-6,5%) και Apple (-5,5%).
Νωρίτερα, η Bank of America είχε υποβαθμίσει τη σύσταση της μετοχής της Apple σε «ουδέτερη» από «αγορά» προηγουμένως.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 16.000 στις 193.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Σεπτεμβρίου.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν άνοδο στις 215.000.
Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά-μετά το χθεσινό πτωτικό διάλειμμα- με το 10ετές να ενισχύεται κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,76% και το 2ετές να σημειώνει άνοδο πέντε μονάδες βάσης στο 4,18%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI κινήθηκε χαμηλότερα 1,1% στα 81,23 δολ./βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.668 δολ./οz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,7% έναντι του ευρώ στο 0,9800 δολ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η κυβέρνηση ρίνχει νέα όπλα κατά του παράνομου τζόγου, αλλά η ΕΕΕΠ οφείλει να αποδείξει ότι θα τα χρησιμοποιήσει
- Αγορά πολλών ταχυτήτων τα καταστήματα: Μισθώματα 28.000 ευρώ αλλά στο μισό η τιμή εκτός εμπορικών δρόμων
- Stiq: Η κουζίνα του ΑΙ επεκτείνει το Protein Garden σε Πατησίων-Πειραιά και λανσάρει το Dinas στην Πανόρμου
- Πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ, Ιράν για τα πυρηνικά, αλλά ο κίνδυνος σύγκρουσης παραμένει
- Πολιτική θύελλα έφεραν οι υποκλοπές και ο παρελκυστικός ρόλος του Αρειου Πάγου
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Αποτελέσματα Έτους 2025 (Ορθή Επανάληψη)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών
- Υποκλοπές: Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έστειλε εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα για το «ηθικός και εκτελεστικός αυτουργός»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








