Ο Dow Jones ενισχύεται 0,59% και διαπραγματεύεται στις 44.236,25 μονάδες
Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών διαμορφώθηκε σε επίπεδα εντός των προβλέψεων, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες πως η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.
Ο Dow Jones ενισχύεται κατά περίπου 260 μονάδες ή 0,59% και διαπραγματεύεται στις 44.236,25 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,69% στις 6.417,21 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,77% στις 21.550,25 μονάδες.
Οι μετοχές εταιρειών με μεγάλο εσωτερικό προσανατολισμό ενισχύθηκαν σημαντικά, όπως ο δείκτης Russell 2000 που «αναρριχήθηκε» κατά 1,3%.
Στο πεδίο των μετοχών, η Intel ενισχύεται κατά 3,5% μετά την ανατροπή της αρνητικής στάσης του προέδρου Τραμπ, που αποκάλεσε τον CEO Λιπ – Μπου Ταν «επιτυχημένο», λίγες ημέρες μετά την απαίτηση για παραίτησή του.
Η Circle είδε τη μετοχή της να «εκτινάσσεται» 11,5% μετά την ανακοίνωση για αύξηση εσόδων 53% στο δεύτερο τρίμηνο. Η Venture Global, παραγωγός LNG, καταγράφει άνοδο 5,7% χάρη στα αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.
Η Hanesbrands «σκαρφαλώνει» κατά 37%, καθώς η καναδική Gildan Activewear βρίσκεται κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της έναντι περίπου 5 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Η On Holding, κατασκευαστής αθλητικών ειδών, ανέβασε την ετήσια πρόβλεψη για τις πωλήσεις της, οδηγώντας τη μετοχή της σε άνοδο 15,9%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ ζητά από Ευρώπη και Κίνα βοήθεια για Ορμούζ και θυμάται και λίγο NATO
- Η Αυστραλία δεν στέλνει πολεμικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Σε αναστολή οι πτήσεις στο Ντουμπάι
- Μαζί με τον ΕΝΦΙΑ από σήμερα και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
- Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ: 7,15 εκατ. πράξεις, 2,3 δισ. € φόροι σε 6,171 εκατ. φορολογούμενους
- Στα όρια οι πρατηριούχοι: Κινητοποιήσεις για το πλαφόν στα καύσιμα
- CNN: Ο πόλεμος φέρνει κρίση νερού στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Περισσότεροι από 3.000 νεκροί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








