«Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Cosco Wan Min._x000D_
_x000D_
O Min μίλησε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με αφορμή την μεταβίβαση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco.
_x000D_
_x000D_
Επίσης επεσήμανε, ότι η απόκτηση του ΟΛΠ και η δραστηριοποίηση της Cosco στον Πειραιά αποτελεί από τα σημαντικότερα projects που έχει υλοποιήσει διεθνώς ο κινέζικος όμιλος, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον Πειραιά θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδος- Κίνας και θα φέρει πιο κοντά την Ασία με την Ευρώπη.
_x000D_
_x000D_
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας ευχήθηκε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει στην στροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και ευχήθηκε με την ενεργή συμμετοχή της Cosco να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.
_x000D_
_x000D_
Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε ότι είναι μια συγκλονιστικά ιστορική η σημερινή ημέρα στα 140 χρόνια της ιστορίας του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς υποδέχεται έναν παγκόσμιο «κολοσσό» και σηματοδοτεί τη συμβολή του Χ.Α στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Θα μιλήσω με τον Σι στο τέλος της εβδομάδας – Οι δασμοί δεν θα επανέλθουν στο 145%»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκαναν το 3Χ3 με αέρα από τις αμοιβαίες μειώσεις δασμών ΗΠΑ – Κίνας
- Google: Η ιταλική Moltiply κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 3 δισ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωση της συναλλαγής Frontier III
- Τραμπ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να πάω στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
- Eurobank: Αγορά 750.110 ιδίων μετοχών με μέση τιμή 2,4789 ευρώ ανά μετοχή
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μειωμένα 8,1% στα 26,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο
- Χρηματιστήριο: Πάνω και από τις 1.770 μονάδες – Νέο «ξέσπασμα» από τις τράπεζες – Ράλι 6,97% από ElvalHalcor
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις