Η Wella βασίζεται σε δύο πυλώνες δραστηριότητας: Τα προϊόντα λιανικής (Retail Hair), που διακινούνται μέσω σούπερ μάρκετ και οργανωμένου λιανεμπορίου, καθώς και τα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου (Professional Beauty)
Kύκλο εργασιών αυξημένο κατά 9% κατέγραψε, εν μέσω αβέβαιου γεωπολιτικού περιβάλλοντος η Wella Hellas, την στιγμή που το 2025 ήταν και μια χρονιά που επιχείρησε και στην Κύπρο, αυτόνομα, για πρώτη φορά.
Υπενθυμίζεται ότι η Wella βασίζεται σε δύο πυλώνες δραστηριότητας: Τα προϊόντα λιανικής (Retail Hair), που διακινούνται μέσω σούπερ μάρκετ και οργανωμένου λιανεμπορίου, καθώς και τα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου (Professional Beauty).
Ειδικότερα, η ελληνική θυγατρική της Wella Company, με επικεφαλής την Αθηνά Νικολαϊδου, έκλεισε με τζίρο 28,9 εκατ. ευρώ, έναντι 26,6 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 642 χιλ. ευρώ, από 212 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, μια αύξηση που μεταφράζεται σε τριπλασιασμό. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 824 χιλ. ευρώ (από 354 χιλ. ευρώ), ενώ το καθαρό περιθώριο κέρδους επί των πωλήσεων ενισχύθηκε στο 2,9% από 1,3%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο στη βελτίωση των αποτελεσμάτων έπαιξε και η ενίσχυση του περιθωρίου κέρδους από τη μητρική εταιρεία, με ποσό περίπου 203 χιλ. ευρώ να αποδίδεται στη θυγατρική στο πλαίσιο της ενδοομιλικής πολιτικής. Το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 11,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 8% σε σχέση με τα 10,7 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
Επιπρόσθετα, τα έξοδα διάθεσης διαμορφώθηκαν σε 11,06 εκατ. ευρώ (από 10,59 εκατ. ευρώ), ενώ τα έξοδα διοίκησης ανήλθαν σε 1,89 εκατ. ευρώ (από 1,84 εκατ. ευρώ), ενώ οι αμοιβές προσωπικού ανήλθαν σε 5,17 εκατ. ευρώ, με τον μέσο αριθμό εργαζομένων να παραμένει ουσιαστικά σταθερός στα 86 άτομα (από 87).
Εξάλλου, η δραστηριοποίηση στην Κύπρο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2025, με στόχο, κατά όσα τονίζονται από την εταιρεία, και την περαιτέρω επέκταση και σε άλλες γειτονικές της Ελλάδας αγορές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τα βιογραφικά όλων των μελών του «ΦΑΡΟΣ AI FACTORY»
- Το ευρώ υποχωρεί οριακά 0,06% στα 1,1613 δολάρια
- Jumbo: Aύξηση 3% στις πωλήσεις τον Φεβρουάριο
- Συνεργασία COSMOTE TELEKOM και Vodafone για την ασφάλεια των συνδρομητών και την πρόληψη απάτης
- Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΦΑΡΟΣ AI FACTORY» με CEO την Αφροδίτη Σεβαστή
- Αναβάθμιση της ΔΕΗ στον δείκτη διαφάνειας του Χρηματιστήριου Αθηνών
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - ΔΕΗ: Νέα άνοδος στον δείκτη ATHEX ESG του Χ.Α.
- Lidl Ελλάς: Νέα επένδυση 4.400.000 ευρώ στο κατάστημα στις Μοίρες Ηρακλείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








