Η δικαστική νίκη της WhatsApp ανοίγει τον δρόμο στην Apple, την Amazon και άλλες παγκόσμιες εταιρείες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την NSO
Η WhatsApp κέρδισε αποζημίωση 168 εκατ. δολαρίων σε υπόθεση εναντίον της NSO Group, της ισραηλινής εταιρείας που κατασκεύασε το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Είναι η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής λογισμικού κατασκοπείας θεωρείται υπεύθυνος για υποκλοπή δεδομένων από πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.
«Η απόφαση των ενόρκων να αναγκάσουν την NSO να καταβάλει αποζημιώσεις αποτελεί κρίσιμο αποτρεπτικό παράγοντα για αυτήν την κακόβουλη βιομηχανία έναντι των παράνομων πράξεων της που στοχεύουν αμερικανικές εταιρείες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μητρική εταιρεία της WhatsApp, Meta.
Η NSO δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεχνολογία μας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην πρόληψη σοβαρών εγκλημάτων και τρομοκρατίας και αναπτύσσεται υπεύθυνα από εξουσιοδοτημένες κυβερνητικές υπηρεσίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Η δικαστική νίκη της WhatsApp ανοίγει τον δρόμο στην Apple, την Amazon και άλλες παγκόσμιες εταιρείες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την NSO.
Τα στελέχη της NSO δήλωσαν στους ενόρκους στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια ότι η εταιρεία ξόδευε 50-60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την ανάπτυξη νέων «ξενιστών» για την προσβολή πλατφορμών με κατασκοπευτικό λογισμικό.
Η WhatsApp δήλωσε ότι «δεν ήταν ο μόνος στόχος του NSO» και ότι «αυτές οι κακόβουλες τεχνολογίες αποτελούν απειλή για ολόκληρο το οικοσύστημα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρυσός και ασήμι: Μεγάλοι κερδισμένοι του 2025, με έντονη μεταβλητότητα στο φινάλε
- Νότιο Σουδάν: Ξαναλειτουργεί το πετρελαϊκό κοίτασμα της Χέγκλιγκ
- ΕΥΔΑΠ: Εγκρίθηκαν από τη ΡΑΑΕΥ τα νέα τιμολόγια
- ΕΦΚΑ: Πώς ο εξωδικαστικός μηχανισμός έγινε ο “βασιλιάς” των ρυθμίσεων – Το 40% των οφειλών σε έως 240 δόσεις
- Εορταστικές εκδηλώσεις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
- Αγρότες: Ανοικτές οι Εθνικές οδοί – Κρίσιμες αποφάσεις μετά την Πρωτοχρονιά
- Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, ίδια εικόνα και στα πολύτιμα μέταλλα
- Κακοκαιρία: Εκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για τους ευάλωτους πολίτες λόγω ψύχους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








