Το Wood and Pickett Mini χρειάζεται μερικούς μήνες για την κατασκευή του και κοστίζει 75.000 λίρες
Ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Ian Callum, έχοντας αφήσει το σχεδιαστικό του αποτύπωμα στις Jaguar F-Type και XK, έστρεψε την προσοχή του στο Mini Cooper, αποκαλύπτοντας μια νέα έκδοση με 110 ίππους, αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση και ένα εσωτερικό που φαίνεται κατασκευασμένο για να αντέχει.
«Είχα πέντε ή έξι Mini» είπε ο Callum, εξηγώντας πώς πάντα του άρεσε να δουλεύει πάνω στο κλασικό σχέδιο του Sir Alec Issigonis, ένα αριστούργημα διάταξης και μηχανικής απλότητας.
«Το Mini είναι ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα που δημιουργήθηκαν ποτέ, όχι μόνο για την καινοτόμο μηχανική του, αλλά και για αυτό που αντιπροσωπεύει πολιτισμικά ως σύμβολο βρετανικής εφευρετικότητας και στυλ. Είναι ένα αυτοκίνητο που έσπασε τους κανόνες και έγινε παγκόσμιο σύμβολο», συνέχισε ο Callum.
Το Wood and Pickett Mini από την Callum κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Wood and Pickett, μια εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων που ιδρύθηκε το 1947 και έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1960 και του 1970 για τις μετατροπές Mini, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα για κορυφαίους μουσικούς της εποχής όπως ο Mick Jagger, ο Elton John και ο Paul McCartney, ενώ έκανε μετατροπές Rolls-Royce τη δεκαετία του 1980.

Το πρώτο Wood and Pickett Mini από την Callum κατασκευάστηκε για το μοντέλο David Gandy, αν και θα είναι διαθέσιμα και άλλα, ως μέρος μιας περιορισμένης παραγωγής.
«Είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος ιδιοκτήτης ενός τόσο αξιοσημείωτου οχήματος», δήλωσε ο Gandy.
Το Wood and Pickett Mini χρειάζεται μερικούς μήνες για την κατασκευή του και κοστίζει 75.000 λίρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ιδιοκτήτρια του NYSE λανσάρει πλατφόρμα για μετοχές σε ψηφιακή μορφή (tokens) 24/7
- Shell: Το υδρογόνο μπορεί να περιμένει
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου σε σώμα
- Η Tesla επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική στην Ευρώπη
- Η Zurich Insurance Group “χτυπά” τη Beazley με προσφορά 10 δισ. δολαρίων
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πόσοι θα ψήφιζαν Καρυστιανού, Τσίπρα, Σαμαρά – Τι λένε για αγρότες – μπλόκα
- Boυλγαρία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ
- Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2026: Η επιχειρηματική ατζέντα αλλάζει
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








