_x000D_
Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία με τον νυν CEO Γ. Δρυμιώτη που θα κρατήσει το 7,5%.
_x000D_
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η συμφωνία δίνει enterprise value 155 εκατ. ευρώ στην Cardlink.
_x000D_
Η εξαγορά είναι σημαντική εξέλιξη για τον όμιλό μας, δηλώνει ο Gilles Grapinet, CEO της Worldline, επισημαίνοντας ότι ο Γ. Δρυμιώτης θα παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας. Είναι πολύ σημαντική ημέρα είπε από την πλευρά του ο τελευταίος. Η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει τη θέση μας στην ελληνική αγορά.
_x000D_
Το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται το β’ εξάμηνο.
_x000D_
Από τη μεριά της η Quest Συμμετοχών με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο αναφέρει:
_x000D_
Το βράδυ της 27ης Μάϊου 2021 υπεγράφη συμφωνία με τη Γαλλική εταιρεία Worldline για την πώληση της συμμετοχής της στις εταιρείες Cardlink A.E. και Cardlink One Α.Ε.
_x000D_
Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των μετοχών τελεί υπό προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου.
_x000D_
Η Cardlink και η Cardlink One δραστηριοποιούνται στις ηλεκτρονικές πληρωμές, που εξελίσσονται σήμερα σε μία αυτόνομη αγορά υψηλής τεχνολογίας, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών.
_x000D_
ADVERTISING
_x000D_
Υπό αυτές τις συνθήκες ο όμιλος Quest, αποφάσισε να αποεπενδύσει από την Cardlink και την Cardlink One, σε κάθε μία εκ των οποίων κατά τη στιγμή της πώλησης θα κατέχει το 65% του συνόλου των μετοχών τους, εισπράττοντας περίπου € 93 εκατ. σε μετρητά και εξασφαλίζοντας δεκαπενταπλάσια (15x) απόδοση (υπεραξία €87 εκατ. περίπου) επί των ιδίων κεφαλαίων της αρχικής επένδυσης, σε διάστημα μικρότερο των 7 ετών.
_x000D_
Η Quest Συμμετοχών έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία σημαντικής αξίας στις θυγατρικές της εταιρείες αλλά και οφέλους στους εργαζόμενους και τους λοιπούς «stakeholders» τους. Παράλληλα εξασφαλίζει υπεραξίες στους μετόχους της με την
πώληση διαφόρων συμμετοχών της.
_x000D_
Ο σύμβουλος της Quest για την εν λόγω συναλλαγή ήταν η Deutsche Bank AG
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τόπε και τόκανε: Η Εθνική με μεγάλη ψυχή πήρε το χάλκινο στο Eurobasket
- Μυλωνάκης για δημοσίευμα»: Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην «πόρτα» μου
- Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη
- Θρήνος στο παγκόσμιο μποξ: Ο Ρίκι Χάτον πέθανε σε ηλικία 46 ετών
- Αυστραλία: Επενδύει 6,8 δισ. δολάρια για εκσυγχρονισμό του ναυπηγείου Χέντερσον
- UBS: Επαφές με Aμερικανούς αξιωματούχους για συγχωνεύσεις και επενδύσεις στις ΗΠΑ
- ΠΟΜΙΔΑ: Τι αλλάζει στα ενοίκια από το 2026 – Αναλυτικές οδηγίες προς εκμισθωτές
- Σε πλήρη κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Ε65 την άνοιξη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις