Αν και δίχως «καύσιμα», εντούτοις το ΧΑ «κράτησε» τις 725 μονάδες. Τερμάτισε ξανά (όπως και χθες) λίγα «βήματα» πάνω από τα κρίσιμα αυτά επίπεδα, τα οποία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «δοκιμάστηκαν» λόγω πιέσεων στο ταμπλό.
Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε στο «πράσινο», μετά από συχνές εναλλαγές προσήμων, όμως με μικρά κέρδη και χαμηλό τζίρο, που ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης της Πέμπτης.
Η πορεία της αγοράς τις τελευταίες 4 ημέρες, αν και σήμερα ανέκοψε το τριήμερο πτωτικό σερί, θέτει υπό αμφιβολία τα επίπεδα των 725 μονάδων, η υπέρβαση των οποίων είναι σημαντική για τη διαμόρφωση μίας σταθερής ανοδικής τάσης στη Λεωφόρο Αθηνών.
Η αγορά, όπως κι επενδυτές, φαίνεται να διακατέχονται από έντονη επιφυλακτικότητα, στον απόηχο των μηνυμάτων των ευρωπαϊκών θεσμών για τις αξιολογήσεις και την πιθανότητα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Πάντως, ο τραπεζικός δείκτης δεν αντιστάθηκε σήμερα στις πιέσεις και τερμάτισε τις συναλλαγές σε αντίθετη πορεία από τον Γενικό Δείκτη, καταγράφοντας απώλειες 0,51% στις 716 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 728,76 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,17%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών
- Performance Technologies: Αύξηση 18,8% του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο 2025
- Novartis: Ενοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες “Σαράφης” και “Κελέση”
- Απεργία πείνας πατέρα θύματος των Τεμπών για το δικαίωμα εκταφής του παιδιού του
- Προϋπολογισμός: Στα 46,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από φόρους το οκτάμηνο 2025
- Pet City: Τετραπλασιασμός ζημιών το 2024 παρά τη μικρή αύξηση του τζίρου
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Κωνσταντοπούλου: Ο Μυλωνάκης εμπλεκόταν σε παρακολουθήσεις βουλευτών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις