Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε. Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεργασία που είχαν, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.
Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.
“Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος”, δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.
Μ. Βορίδης: Απολύτως ορθή η απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου
Απολύτως ορθή χαρακτήρισε την απόφαση να ανοίξει η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ωρα MEGA”. Ωστόσο,δεν αποσαφήνισε αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.
«Πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκρεμμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε: «Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα».
Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Βορίδης είπε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ, έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει» προσθέτοντας ότι «αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιάννης Σαρακάκης ο νέος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανού Επιμελητηρίου
- Μεγάλο deal Intralot με Bally’s αξίας 2,66 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές
- ΕΧΑΕ: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση του Euronext με τους συμβούλους
- Ο Νίκος Φλίγκος, νέος διευθύνων σύμβουλος στη Stoiximan
- Υπουργείο Οικονομικών: Δηλώνει «ναι» στην πώληση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά θεωρεί πρώιμες τις διαπραγματεύσεις με το Euronext
- Σπύρος Σαπουνάς ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ μετά την παραίτηση Μανωλόπουλου
- Στα 6,90 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα σε μετοχές Euronext για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
- ΟΤΕ: Χωρίς το μέρισμα οι μετοχές από την Πέμπτη 3 Ιουλίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις