Σε έλεγχο σχετικά με την καταβολή του ΦΠΑ θα υποβληθούν οι φάκελοι των ακινήτων που ηλεκτροδοτήθηκαν από 1.1.2009 μέχρι και 31.12.2013 και είχαν οικοδομική άδεια από 1.1.1995 και μετά.
Αυτό προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια ελέγχου των υποθέσεων ακινήτων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε έλεγχο υπάγονται οι υποθέσεις ακινήτων που ανεγέρθηκαν από ιδιώτη- ιδιοκτήτη με επιφάνεια άνω των 180 τμ, ενώ εξαιρετικά για τις περιπτώσεις ύπαρξης αυθαιρέτων κτισμάτων στα ακίνητα αυτά, εφόσον υπερβαίνουν τα 120 τμ.
Ειδικότερα, οι υποθέσεις αυτές ελέγχονται εφόσον η βεβαίωση για την ηλεκτροδότηση χορηγήθηκε:
- Εντός του έτους 2008 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου (ιδιοκτήτη) λήγει στο 7.
- Εντός του έτους 2009 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 1.
- Εντός του έτους 2010 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 4.
- Εντός του έτους 2011 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 2.
- Εντός του έτους 2012 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 5.
- Εντός του έτους 2013 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 9.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι:
- Υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται οι υποθέσεις ακινήτων τα οποία ανεγέρθηκαν από επιχειρήσεις ανέγερσης και πώλησης οικοδομών, ανεξάρτητα από την επιφάνειά τους και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του έτους χορήγησης της βεβαίωσης ηλεκτροδότησης ή θεώρησης της υπεύθυνης δήλωσης του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη και του αριθμού του φορολογικού μητρώου του υπόχρεου που προαναφέρθηκαν.
- Στις περιπτώσεις που η οικοδομή ανήκει σε περισσότερους του ενός ιδιώτες- ιδιοκτήτες ή ανεγέρθηκε από περισσότερες της μιας επιχειρήσεις ανέγερσης και πώλησης οικοδομών, ελέγχεται ολόκληρη η υπόθεση, εφόσον ο αριθμός του φορολογικού μητρώου ενός εκ των ιδιωτών- ιδιοκτητών ή μιας εκ των επιχειρήσεων λήγει στα παραπάνω ψηφία και υπάγεται στο δείγμα ελέγχου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








