Επιχειρήσεις

Ξεπέρασε το 1 εκατ. επιβάτες τον Νοέμβριο το «Ελ. Βενιζέλος»

Για πρώτη φορά, τα τελευταία πέντε χρόνια, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεπέρασε, τον Νοέμβριο, το 1.000.000, φθάνοντας συνολικά το 1,04 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 27,4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) ο αριθμός των επιβατών εσωτερικού, με βάση τα στοιχεία, συνέχισε την εντυπωσιακή του άνοδο (+38,7%), οι δε επιβάτες εξωτερικού εξακολούθησαν σταθερά να αυξάνονται σε επίπεδα, άνω του 20% (+21,4%).

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 30%, με παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση (+43%) στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού. Οι ξένοι επισκέπτες, με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 28%, «αντικατοπτρίζοντας την ελκυστικότητα της Αθήνας, ως προορισμού και εκτός της τουριστικής περιόδου αιχμής».

«Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, σηματοδοτεί τη συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη χειμερινή περίοδο», σημειώνουν στελέχη του ΔΑΑ και προσθέτουν πως η ανοδική πορεία αποδίδεται αφενός στην ανάκαμψη της οικονομίας, που αποτυπώνεται ιδίως στην κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών και αφετέρου στην τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως αποκλειστικού προορισμού ταξιδιού.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2014, συνολικά η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 20,8% φθάνοντας τα 14,14 εκατομμύρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση του 2013 κατά 2,4 εκατομμύρια επιβάτες. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι επιβάτες εξωτερικού, παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα αύξησης (+21,3% και +20,5% αντίστοιχα).

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, ανήλθε σε 10.648 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 16,0%, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών κατά το τρέχον χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων.

Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού, όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά, κατά +17,6% και +14,8% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2014, ο αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 143,6 χιλιάδες, αυξημένος κατά περίπου 10% (+9,5%) σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013.

Οι πτήσεις εξωτερικού σημείωσαν σημαντική άνοδο της τάξης του 15,3%, αποτέλεσμα της ενίσχυσης του διεθνούς δικτύου μεγάλου αριθμού αεροπορικών εταιρειών, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού ξεπέρασαν τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 κατά 2,7%.

Επιχειρήσεις

close menu