Η εταιρεία δείχνει ότι θα αφήσει γερό αποτύπωμα και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Eντυπωσιακές ήταν οι αρχικές παραγγελίες για το ηλεκτρικό SUV YU7 που κατέγραψε η Xiaomi, δείχνοντας ότι θα αφήσει γερό αποτύπωμα και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός επιβεβαίωσε ότι έλαβε πάνω από 200.000 πραγματικές παραγγελίες για το YU7, σε μόλις τρία λεπτά!
Τις πρώτες 18 ώρες οι παραγγελίες έφτασαν περίπου τις 240.000, με τους αγοραστές να έχουν πληρώσει είτε μια μεγάλη προκαταβολή για έτοιμα προς παράδοση αυτοκίνητα είτε μια μικρότερη προκαταβολή για αυτοκίνητα που δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί.
Σήμερα, η Xiaomi λάνσαρε το δεύτερο όχημά της, το YU7, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος ηλεκτρικών οχημάτων και λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της αυτοκινήτου, του sedan SU7, με τον κατασκευαστή smartphone και συσκευών να κάνει τεράστια θραύση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, όπως αναφέρει το Reuters.
Tο αυτοκίνητο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το Model 3 της Tesla στην Κίνα σε μηνιαία βάση από τον Δεκέμβριο και έχει μάλιστα κερδίσει μια διθυραμβική κριτική από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ford, Jim Farley.
Στην εκδήλωση παρουσίασής του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun δεν δίστασε να κάνει συγκρίσεις με την Tesla, παρουσιάζοντας μία σειρά από διαφάνειες που συνέκριναν το YU7 με το Model Y, δείχνοντας πως το μοντέλο της Xiaomi υπερέχει.
Το YU7 τιμάται στα 253.500 γιουάν (35.360 δολάρια), 4% λιγότερο από το Model Y της Tesla. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια μεριδίου αγοράς για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, ανέφεραν οι αναλυτές.
Οι μετοχές της Xiaomi σημείωσαν άνοδο 8% στις αρχές της συναλλαγής στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό, αλλά αργότερα μείωσαν τα κέρδη τους στο κλείσιμο σημειώνοντας τελικά άνοδο 3,6%. Η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί περισσότερο από 70% μέχρι στιγμής φέτος, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 190 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία
- Πρώτες αναφορές για το σιδηροδρομικό συμβάν στη Δανία: Τρένο συγκρούστηκε με όχημα και εκτροχιάστηκε
- Πεσκόφ: Εκτίμηση για παρατεταμένες συνομιλίες στην Αλάσκα
- Ο Dow Jones προσέγγισε στο ξεκίνημα νέο ιστορικό υψηλό με τη βοήθεια της UnitedHealth
- Αναφορές για τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα στη Δανία
- Και ο Λουκασένκο στη σκηνικό της Αλάσκας: Επικοινώνησε μαζί του ο Τραμπ
- Φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πελεή Ερμιονίδας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις