Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι «μηχανές» της Xiaomi με στόχο την υλοποίηση του οράματός της για δυναμικό μπάσιμο στην αυτοκινητοβιομηχανία, ως κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.
Μετά την ίδρυση του τμήματος κατασκευής ηλεκτρικών, Xiaomi EV Company Limited, ο Διευθύνων Σύμβουλος του κινεζικού κολοσσού στον χώρο των smartphones, Lei Jun, έχει ήδη αναφερθεί στα σχέδια του αυτοκινητικού βραχίονα, δημιουργώντας προσδοκίες για το λανσάρισμα προσιτών προϊόντων.
Ειδικότερα, υψηλά στην ατζέντα της Xiaomi βρίσκεται η κατασκευή μικρών sedan ή SUV, με την τιμής τους να κυμαίνεται μεταξύ 12.500 και 37.000 ευρώ. Η εν λόγω τιμολογιακή κλίμακα μόνο ως ένα τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να εκληφθεί, δεδομένου ότι υπόκειται σε κρατικά μπόνους, τα οποία διευκολύνουν την απόκτηση τους.
Παράλληλα, η Xiaomi προτάσσει την εδραίωσή της στην εγχώρια αγορά, για να πάρει σειρά η εξαγωγή των προϊόντων της σε πολυάριθμες χώρες του πλανήτη.
Όπως επιβεβαιώθηκε στο περιθώριο επενδυτικού συνεδρίου, η ευρεία διάθεση των μοντέλων της στην Κίνα θα ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2024, με την παραγωγή τους να διενεργείται σε εργοστάσιο που θα ανεγερθεί –σε δύο στάδια- στο Πεκίνο και θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 αυτοκίνητα.
Υπενθυμίζεται ότι τα μοντέλα της Xiaomi θα διατίθενται μέσω ενός δικτύου 30.000 νέων καταστημάτων, πολλά εκ των οποίων θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.
Τα καταστήματα θα έχουν έκταση 600 μέτρων και θα δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες να συστηθούν δια ζώσης με τα τετράτροχα προϊόντα της Xiaomi.
Η εταιρεία θα επενδύσει σε βάθος δεκαετίας 10 δισ. δολάρια και αναφέρει πως στόχος της είναι «να προσφέρει έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα καθιστούν της υπηρεσίες της προσιτές σε όλο τον κόσμο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Οι ΗΠΑ ζητάνε δεσμεύσεις από Ιαπωνία – Αυστραλία στο ενδεχόμενο πολέμου με την Κίνα
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Τραμπ: «Θα λάβουμε αντίμετρα στους δασμούς αν χρειαστεί»
- Ο Μάικλ Τζόρνταν και η σύζυγός του Υβέτ Πριέτο στα ελληνικά νησιά
- Μεταναστευτικό: Τα πρώτα 200 άτομα μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά
- Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς 30% στην ΕΕ και στο Μεξικό από 1η Αυγούστου
- Ανδρουλάκης: Απευθείας αναθέσεις 12 δισ. ευρώ μεταξύ 2020 – 2024
- Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν Δευτέρα 14 Ιουλίου – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
- ΠΟΜΙΔΑ: Η πραγματική καταβολή των ενοικίων, προϋπόθεση για την επιδότηση των ενοικιαστών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις