Η νέα κίνηση ανακοινώθηκε σε επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου He Xiaopeng προς τους εργαζόμενους
Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng δήλωσε ότι θα προσλάβει 4.000 άτομα φέτος και θα επενδύσει εκατομμύρια στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει στον ανταγωνισμό στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Οι νέοι εργαζόμενοι θα αντιπροσωπεύουν το 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων που υποστηρίζεται από τη Volkswagen, από τον τελευταίο αριθμό των 15.829 εργαζομένων στο τέλος του 2022.
Η νέα κίνηση ανακοινώθηκε σε επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου He Xiaopeng προς τους εργαζόμενους την Κυριακή, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αργία του Σεληνιακού Νέου Έτους.
Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης 3,5 δισεκατομμύρια γουάν (486,36 εκατομμύρια δολάρια) στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης για την έξυπνη οδήγηση, δήλωσε ο He, προσθέτοντας ότι η Xpeng σχεδιάζει να κυκλοφορήσει περίπου 30 νέα προϊόντα ή αναθεωρημένα μοντέλα μέσα σε τρία χρόνια.
“Αντιμέτωποι με την απαισιόδοξη μακροοικονομική κατάσταση, πολλοί επιχειρηματικοί εταίροι αποσύρονται και φοβούνται να επενδύσουν. Νομίζω ότι αυτό είναι μια ευκαιρία για την ανάπτυξή μας”, είπε, περιγράφοντας το 2024 ως το πρώτο έτος του “γύρου νοκ άουτ” για τις κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων. “Το 2024, θα ανατρέψουμε την τάση και θα εισέλθουμε σε έναν θετικό κύκλο υψηλής ταχύτητας το τέταρτο τρίμηνο ή νωρίτερα”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Ιππότης» της Γαλλίας χρίστηκε και ο Πιτσιλής μετά τον Καμμένο
- Η Σέριφος μπαίνει στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο από τον Ομιλο Attica
- Η αμερικανική Nuveen αποκτά τη Schroders σε ένα deal 13,5 δισ. δολαρίων
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε κοιτώνα σε πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας
- Elikonos Capital: Σε αναζήτηση διευθυντή εξαγωγών για να ενισχύσει τις αγορές του εξωτερικού
- Στη Μέση Ανατολή το “πλωτό φρούριο” των ΗΠΑ – Καταπλέει το USS Gerald R. Ford
- Ανάπλαση φαληρικού όρμου (AENAON): Προσωρινός ανάδοχος η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ, ΗΛΙΟΧΩΡΑ, ΕΛΕΜΚΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








