Η Yalco Trading θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, έτσι ώστε η εταιρεία Sohanalo να αποκτήσει το 33% της εταιρείας
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΣΩΚΡΑΤΗΣ Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ Α.Ε. ΕμπόριοΒιομηχανία Υαλικών και Ειδών οικιακής χρήσης» (η «Εταιρεία») ανακοίνωσε ότι επίκειται αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της 100% θυγατρικής εταιρείας «YALCO TRADING» και έδρα επί της οδού Ανδρέα Μεταξά 9, 14564 Κηφισιά.
Η εν λόγω θυγατρική εταιρεία, η οποία συστάθηκε συνεπεία της από της 11.11.2024 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και της από 12.11.2024 Συμβολαιογραφικής Πράξης Απόσχισης Κλάδου υπ. αριθμ. 7748, συνεχίζει ως καθολική διάδοχος την αποσχιζόμενη δραστηριότητα της εμπορίας (υαλικών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης), και ως εκ τούτου επέχει σημαντική θέση στην επιχειρησιακή και οργανωτική δομή της Εταιρείας. Η Εταιρία προβαίνει στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της YALCO TRADING ως κατωτέρω:
1. Η YALCO TRADING θα προβεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, έτσι ώστε η εταιρεία με την επωνυμία “SOHANALO LIMITED”, με έδρα επί των οδών Χρυσορογιατίσσης και Κολοκοτρώνη, 3040, Λεμεσός, Κύπρος, με αριθμό Κυπριακού Εμπορικού Μητρώου HE382552, να καταστεί μέτοχος στο 33,33% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής. Για το σκοπό αυτόν, η εταιρεία SOHANALO LIMITED θα καταβάλει 2.000.000,00€ και θα αναλάβει 2.000.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 1,00€ εκάστη, το δε συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της YALCO TRADING θα ανέλθει κατόπιν της αύξησης σε 6.000.000€. Η εκτιμώμενη χρονική ολοκλήρωση της εν λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα λάβει χώρα έως το Δεκέμβριο του 2024.
2. Κατόπιν των ανωτέρω, η Εταιρεία θα προβεί στη διάθεση συμμετοχών της στη YALCO TRADING ύψους 15,66% υπέρ της SOHANALO LIMITED. Η τελευταία θα καταβάλει στην Εταιρεία τίμημα ύψους 1.000.000€ και θα αναλάβει 940.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 1,00€ εκάστη.
Η εκτιμώμενη ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας των εν λόγω μετοχών θα λάβει χώρα έως το Δεκέμβριο του 2024. Με την ολοκλήρωση των ως άνω πράξεων, το ποσοστό συμμετοχής της Εταιρείας επί της YALCO TRADING θα διαμορφωθεί σε 51%, θα αντληθούν επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και θα εξασφαλιστεί η ικανοποίηση υποχρεώσεων και η επωφελής διενέργεια των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χριστουγεννιάτικο νέο ρεκόρ στη Wall Street
- Νεύρα ο Ερντογάν για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, εστίασε στη γενοκτονία στη Γάζα
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
- «Σφίγγει» η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα στα αλκοολούχα
- Αλλαγή στη σύνθεση της Ομάδας Εργασίας για crypto & digital assets
- Μια σημαντική διάκριση για την Παναγιώτα Διαμαντή: Στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς
- Γερμανία: 29,5 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για χαμηλότερες τιμές ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
- Αντίδραση Κομισιόν στις κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους μεταξύ των οποίων και ο Τιερί Μπρετόν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








