Η YES Bank ανέφερε μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των τριμηνιαίων καθαρών κερδών της το Σάββατο, καθώς διατήρησε στο απόθεμα περισσότερα χρήματα για κόκκινα δάνεια, μειώνοντας τον αντίκτυπο των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους.
Τα μεμονωμένα καθαρά κέρδη του ιδιωτικού πιστωτικού ιδρύματος αυξήθηκαν κατά 10,3% για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι σε 343 εκατ. ρουπίες (5,25 εκατ. δολάρια), διαψεύδοντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 380 εκατ. ρουπίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Τα αποθεματικά και οι ενδεχόμενες δαπάνες της Yes Bank, χωρίς τις αποζημιώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διαγραφή κόκκινων δανείων, υπερδιπλασιάστηκαν σε 360 εκατ. ρουπίες από 175 εκατ. ρουπίες ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο ακαθάριστος δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPA) μειώθηκε στο 2% στο τέλος Ιουνίου από 2,20% στο τέλος Μαρτίου, ενώ ο καθαρός δείκτης NPA αυξήθηκε ελαφρώς στο 1% από 0,80%.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Yes Bank, η διαφορά μεταξύ των τόκων που εισπράττονται από τα δάνεια και των τόκων που καταβάλλονται στους καταθέτες, αυξήθηκαν κατά 8,1% σε περίπου 2.000 εκατ. ρουπίες.
(1 δολάριο = 81,9800 ρουπίες Ινδίας)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κάθοδο στην Αθήνα σχεδιάζουν οι αγρότες
- Χρηματιστήριο: Με τρίτο ανοδικό σερί έπιασε τις 2.400 μονάδες – Ράλι 6,29% από Lamda, άλμα 5,3% από Optima bank
- REAL CONSULTING Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Απόκτηση επιπλέον συμμετοχής σε συγγενή εταιρεία
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Οικονομικό Ημερολόγιο 2026
- ΗΠΑ: Μόλις κατά 22.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο
- Amazon: Διαθέσιμος σε όλους στις ΗΠΑ ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης Alexa+
- Κομισιόν για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο: Είμαστε ενήμεροι, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









