Η πίστωση του YouthPass γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας
Από την 1η Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το Youth Pass, της οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ σε νέους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει είτε το 18ο έτος, είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2023 έως και 31.12.2023.
Η πίστωση του YouthPass γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία αποστέλλεται στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου. Ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών έως να λάβουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι.
Στη συνέχεια θα μπορούν να την αξιοποιήσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.
Δικαιούχοι του Youth Pass
Δικαιούχοι του Youth Pass είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.
Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.
Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.
Πώς πιστώνεται το YouthPass
Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - Ημερομηνία δημοσίευσης ετήσιων αποτελεσμάτων 2025
- Τα τιμολόγια της ΔΕΗ για Απρίλιο: Σχεδόν σταθερές τιμές, απορροφήθηκε το συντριπτικό μέρος της ανόδου της χονδρικής
- Σ. Θεοδωρόπουλος για πλαφόν: Καλά θα κάνει η πολιτεία να ανακατεύεται λιγότερο, τελικά κάνει κακό σε όλους
- Ανανέωση της συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς – ΕΛΕΠΑΠ για το πρόγραμμα BRAVE IN
- Η κρίση των καυσίμων ωθεί την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προς την ηλεκτροκίνηση
- Άλμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με δύναμη από αναβάθμιση και πιθανό τέλος πολέμου
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦ. 4/278/12-08-03 ΤΗΣ ΕΚ (ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ)
- LG Wash Tower: Δώρο ένα σύστημα σιδερώματος Tefal με κάθε αγορά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








