Την ικανοποίηση του για την πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 διατυπώνει το υπ. Εργασίας, το οποίο εκτιμά ότι τα έσοδα αναμένεται να προσεγγίσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Σε ανακοίνωση του το υπ. Εργασίας αναφέρει ότι «απολύτως ικανοποιητική κρίνεται η πορεία των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα».
Βάσει της ανακοίνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, στις 29/3/2017, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017, εμφανίζεται δημοσιονομικό πλεόνασμα 41 εκατ. ευρώ έναντι στόχου διμήνου για έλλειμμα 116 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε προϋπολογιστεί.
«Συνυπολογίζοντας και τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που έλαβαν παρατάσεις για την καταβολή των εισφορών τους, ο προϋπολογισμός των δύο πρώτων μηνών του ΕΦΚΑ αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα, που θα προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παναγιώτης Πουρσανίδης: Πέθανε το ιστορικό στέλεχος των σούπερ μάρκετ Γαλαξίας
- Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Νέα προθεσμία στις αιτήσεις μέχρι την Κυριακή
- Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
- Κικίλιας από Σπέτσες: «Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα»
- Συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας: Ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από δυο ώρες
- Wall Street: Κινείται ανοδικά, πέμπτη σερί άνοδος για τον S&P 500
- Bloomberg: Η ΕΚΤ επεξεργάζεται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες στα τέλη του 2025
- Audi Q5: All-rounder για καθημερινή χρήση – Η ψφιακή εμπειρία με AI
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις