Το επίδομα αφορά σε εκτιμώμενο συνολικό αριθμό περίπου 3.288 σπουδαστές
Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, η χρηματοδότηση για την ένταξη της πράξης «Επίδομα σίτισης σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) εκπαιδευτικού έτους 2023-2024», η οποία ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000 €.
Η πράξη καλύπτει τη χορήγηση στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού μεικτής φοίτησης ετήσιου επιδόματος σίτισης το οποίο καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες διαβίωσης που συνεπάγεται η φοίτηση στις εν λόγω Ακαδημίες. Η δράση αφορά σε εκτιμώμενο συνολικό αριθμό περίπου 3.288 (με αναγωγή εις το ολόκληρο επίδομα) σπουδαστών των Α.Ε.Ν. μεικτής φοίτησης Μακεδονίας, Ηπείρου, Κύμης, Ιονίων Νήσων, Χίου, Ύδρας, Οινουσσών, Σύρου, Κρήτης και Καλύμνου.
Η έγκριση της χρηματοδότησης γίνεται στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Υποπρόγραμμα Α΄: «Ενίσχυση της Ναυτιλίας, της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής και της Ασφάλειας και της Προστασίας στο Θαλάσσιο Χώρο (Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής)», που εμπίπτει στον Αναπτυξιακό Στόχο 3 «Κοινωνική Ανάπτυξη», στον Άξονα Προτεραιότητας 3.5 «Κοινωνικές Επενδύσεις (π.χ. στήριξη της οικογένειας, ενίσχυση προσχολικής αγωγής)».
Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσία: Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου
- Κάρνεϊ: Σημείο καμπής συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις σχέσεις Καναδά – Κίνας
- Τουρκία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο
- Βόρεια Μακεδονία: Την Κυριακή, 2/11 ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών
- Ιταλία: Πιθανή αύξηση της φορολογίας στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 1/11 η νέα Αμερικανίδα πρέσβης
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








