Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) του ΥΠΑΙΘΑ
Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, διατίθενται 500.000 ευρώ για τη συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, με στόχο την αναβάθμιση τόσο των κτηριακών εγκαταστάσεων όσο και των τεχνικών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών.
Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη συνολική πολιτική ενίσχυσης των δημοσίων πανεπιστημίων, όχι μόνο ως εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και ως τεχνικών δομών που πρέπει να ανταποκρίνονται σε σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας, ασφάλειας και εξοικονόμησης πόρων. Οι εργασίες θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των υποδομών σε σύγχρονες και ασφαλείς.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται:
• Η συντήρηση και επισκευή όλων των ανελκυστήρων του Ιδρύματος (21 συνολικά), για την ασφαλή πρόσβαση φοιτητών, προσωπικού και επισκεπτών.
• Εργασίες στα συστήματα θέρμανσης, δικτύου φυσικού αερίου και ψύξης, με συντήρηση κεντρικών και αυτόνομων μονάδων κλιματισμού.
• Αποκατάσταση φθορών σε εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα, μονώσεις, ταράτσες, επιχρίσματα, καλύψεις και επιφάνειες υψηλής καταπόνησης.
• Αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων UPS, ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ), πυρασφάλεια, φωτισμός ασφαλείας και συστήματα απολύμανσης αέρα.
• Αντικατάσταση ή επισκευή υποδομών ΤΠΕ και καλωδιώσεων, καθώς και βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης στα βασικά λειτουργικά συστήματα.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) του ΥΠΑΙΘΑ.
Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την πλήρη προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία, με εργασίες που περιλαμβάνουν εργονομικές και τεχνικές παρεμβάσεις για την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση εντός των εγκαταστάσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Uber επενδύει 500 εκατ. δολάρια στη Nuro για την ανάπτυξη εμπορικών ρομποταξί
- Τραμπ για Νετανιάχου: Ναι τον ρώτησα αν είναι τρελός, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση
- Μικρή πτώση για το πετρέλαιο μετά τη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Όμιλος ΑΒΑΞ – Οικονομικά Αποτελέσματα 3Μ 2026
- Ανοδος για την τιμή του χρυσού λόγω της πτώσης του δολαρίου
- Συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου με φόντο τον πόλεμο με το Ιράν
- Στην τελική ευθεία οι Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ με τα μαθήματα ειδικότητας
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές, το πετρέλαιο υποχωρεί από τα υψηλά επίπεδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








