Βασική αιτία απόρριψης το ενδεχόμενο να παραμείνει κλειστό ένα σημαντικό κομμάτι του χώρου κατ’ αποκλειστικότητα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι
Ομόφωνα απέρριψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) στη χθεσινή του συνεδρίαση (Τρίτη 1 Απριλίου) το αίτημα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου να πραγματοποιηθούν γυρίσματα της νέας του ταινίας στην Ακρόπολη.
Πρόκειται για αίτημα της εταιρείας παραγωγής «Either or Productions» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στις 10 Απριλίου 2025 για τη νέα ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη με τίτλο «Bugonia» και με πρωταγωνιστές την Έμα Στόουν και τον Τζέσι Πλέμονς.
Το αίτημα αφορούσε δέσμευση του αρχαιολογικού χώρου για το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών.
Το ενδεχόμενο να παραμείνει κλειστό ένα σημαντικό κομμάτι του χώρου κατ’ αποκλειστικότητα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο των σκηνών της ταινίας – που θα αναπαριστούσαν μια ολοκληρωτική καταστροφή με σκόρπια πτώματα στον Ιερό Βράχο – φάνηκε να είναι τα κύρια σημεία της απόρριψης της πρότασης από τα μέλη του ΚΑΣ.
Σε μια προσπάθεια να βρεθεί εναλλακτική λύση, μέλος του Συμβουλίου αντιπρότεινε να χρησιμοποιηθεί ο λόφος του Φιλοπάππου για τα γυρίσματα, ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται.
Τι πραγματεύεται η νέα ταινία του Λάνθιμου
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Bugonia», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2025, είναι το ριμέικ του κορεάτικου φιλμ του 2003 «Save the Green Planet», σε σκηνοθεσία Τζανγκ Τζουν-Χουάν.
Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας με έντονα εκκεντρικά στοιχεία, συνδυάζοντας στοιχεία ρομαντικής κομεντί και αστυνομικού θρίλερ. Στην εκδοχή του Λάνθιμου, πρωταγωνιστούν η σταθερή του συνεργάτιδα Έμα Στόουν και ο Τζέσι Πλέμονς, με τους οποίους έχει ξαναδουλέψει στο παρελθόν. Η ταινία ακολουθεί δύο νεαρούς άνδρες, εμμονικούς με τις θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίοι απαγάγουν την ισχυρή διευθύνουσα σύμβουλο μιας μεγάλης εταιρείας, πεπεισμένοι ότι είναι εξωγήινη με αποστολή την καταστροφή του πλανήτη.
Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έχει πραγματοποιηθεί στην Αγγλία και τη Νέα Υόρκη, ενώ η Αθήνα και η Ακρόπολη θεωρούνταν ιδανικοί τόποι για το ανατρεπτικό φινάλε της ταινίας. Ωστόσο, μετά το «όχι» του ΚΑΣ για τη χρήση της Ακρόπολης για γυρίσματα, ο Γιώργος Λάνθιμος και οι συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο σεναριογράφος του «Succession» Γουίλ Τρέισι, θα χρειαστεί να προσαρμόσουν τα αρχικά τους σχέδια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext Athens: Πράσινο φως για την εισαγωγή της Attica Πολυκαταστήματα στην Κύρια Αγορά
- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστή πέστροφα λόγω λιστέριας
- A. Kαράτζης: Από τα δίχτυα, τις ΑΠΕ και τη φιλοξενία, στην τηλεόραση ως επενδυτής του Dragons Den
- Η American Express «σερβίρει» 700 εκατ. δολάρια στην Tripadvisor για να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή εστίαση
- Ανακαινίζω 2026: Διευκρινίσεις για τη βεβαίωση επιλεξιμότητας – Μέχρι πότε η έκδοση
- ΙΛΥΔΑ ΑΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Πιερρακάκης: Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ψηφιακής χρηματοδότησης
- Η Nvidia επιστρέφει στην αγορά ομολόγων έπειτα από πέντε χρόνια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








