Η τουρκική πλευρά δίνει έμφαση στη διατήρηση του θετικού διαλόγου
Στην προσεχή ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που προγραμματίζεται για τις 22 Απριλίου, αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας.
Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί ‘Ακτουρκ.
Πηγές του υπουργείου σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι βέβαιο το χρονοδιάγραμμα της συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα πραγματοποιηθεί με την Ελλάδα,ανέφεραν ότι η τουρκική πλευρά δίνει έμφαση στη διατήρηση του θετικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, επαναλαμβάνουν ωστόσο την αποφασιστικότητά τους να προασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, δήλωσαν τα εξής: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία εστιάζουμε αμοιβαία σε μια θετική ατζέντα με την Ελλάδα. Σε αυτή την περίοδο που δίνουμε έμφαση στη σημασία της διατήρησης του θετικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, πιστεύουμε ότι η εγκαθίδρυση μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης με προσέγγιση επικεντρωμένη στη λύση θα ωφελήσει και τις δύο χώρες. Από την άποψη αυτή, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Πιστεύουμε ότι οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτελούν σημαντική ευκαιρία για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών και, συνεπώς, η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα προς τα τέλη Απριλίου. Ως Τουρκία, κάνουμε τα βήματά μας σε αυτό το πλαίσιο και επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία πως διατηρούμε την αποφασιστικότητά μας ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Blackbird UAS: Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της ελληνικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας UCANDRONE
- Επανήλθε ο Τραμπ: Το Χάρβαρντ θα χάσει το αφορολόγητο καθεστώς του – Είναι αυτό που του αξίζει
- Eurobank: Χωρίς το μέρισμα ύψους 0,105 ευρώ από Δευτέρα (5/5) η μετοχή
- Batur Convertible: Ένα σπάνιο αυτοκίνητο 750 ίππων από τη Bentley
- Ελίζαμπεθ Πίπκο: Από το επιτελείο του Τραμπ, σχολιάστρια στα δελτία ειδήσεων του Antenna
- Volkswagen – Kosmocar: Βράβευση για την καμπάνια «50 Χρόνια Golf – 50 Ημέρες Γιορτής»
- Τέμπη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Μέσω της παλιάς Εθνικής οδού η κίνηση των οχημάτων
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ολοκληρώθηκε η διαγραφή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις