«Είναι λάθος όταν κάποιος δεν θέλει να απαντήσει επί της ουσίας, να προσπαθεί να το εμφανίσει ως προσωπικό, ένα πολιτικό θέμα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την αγωγή του κ. Κουμουτσάκου. Πρόσθεσε επίσης πως και οι δύο έχουν ρόλους και με βάση τους ρόλους αυτούς κάνουν διατυπώσεις. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει έλλειμμα ψυχραιμίας», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά «καλοδεχούμενη η αγωγή αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει τις εξηγήσεις της ΝΔ αναφορικά με το κύκλωμα εκβιαστών και να περιμένει την κατάθεση των τιμολογίων».
Αναφορικά με τις προσφυγικές ροές, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση είδε μια μείωση στις ροές τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο επιφυλακτικά παρακολουθεί και αξιολογεί κατά πόσο αυτό θα διατηρηθεί. «Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα δράσει στο πλαίσιο όσων δεσμευτεί, κυρίως με την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακινητών και με την εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα συμφωνηθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είπε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν πίστεψε ότι μπορεί να βοηθήσει την οικονομία η αύξηση της φορολογίας. Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε όμως τη συμφωνία του καλοκαιριού που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει, υπογράμμισε ωστόσο ότι η μέριμνα είναι το βάρος της φορολογίας να βαρύνει εκείνους που αντέχουν και όχι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Σε ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι οι αποκλίσεις παραμένουν καθώς τα κόκκινα δάνεια είναι μέρος της αξιολόγησης, αλλά η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα. Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας και των συνδεδεμένων επιχειρήσεων με την πρώτη κατοικία, «θέλουμε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά το δυνατόν, θέλουμε να είμαστε όσο πιο διεκδικητικοί γίνεται σήμερα διότι αυτό καθορίζει το μέλλον» είπε επίσης. Είπε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να νομοθετήσει φορολογικό και ασφαλιστικό, σε κάθε περίπτωση όμως όχι αποσυνδέοντας τα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός χρονοδιαγράμματος διότι η αξιολόγηση είναι εναία.
Αναφορικά με τις απόψεις του Μάρδα, είπε πως «δεν είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής, είναι μια άποψη. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσφυγικό με όρους διεθνούς δικαίου και διεθνών συμφωνιών για την προστασία των προσφύγων, το αντιμετωπίζει με όρους αλληλεγγύης και βεβαίως θα πρέπει οποιαδήποτε διατύπωση να είναι προσεκτική ώστε να μην αφήνει σημεία για παραποιήσεις και παραπλανήσεις, όσον αφορά τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα αυτά. Κατά τα λοιπά δεν νομίζω ότι ο κ. Μάρδας πιστεύει ότι τα ζητήματα ανάπτυξης θα λυθούν μέσα από τους πρόσφυγες στη χώρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Revolut: Μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία με ευέλικτα πακέτα επικοινωνίας
- Όταν το μέσο ενοίκιο ήταν 361 ευρώ το 2024, για ποια… στεγαστική κρίση μιλάμε;
- Erste: Εξαγοράζει το 49% της Santander Polska έναντι 6,8 δισ. ευρώ
- ΓΣΕΒΕΕ: Πρόεδρος για πέμπτη φορά ο Γιώργος Καββαθάς
- OCTANE Management Consultants: Νέα βράβευση για το εργασιακό της περιβάλλον
- Μητσοτάκης για Βία ανηλίκων: Να μιλάμε στα παιδιά, να βάζουμε όρια
- Μιχαηλίδου: Επίδομα και για ηλικίες 18 έως 65 ετών με προβλήματα ακοής
- ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, με επιδότηση 17.000 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις