«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας»: στην εκτίμηση αυτή προβαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, σε επικοινωνία με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η ελληνική πλευρά, όπως και τα εμπλεκόμενα μέρη, εργάζεται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση», όμως «το ΔΝΤ θα πρέπει να επανεξετάσει τις προβλέψεις του αντιστοιχίζοντάς τες με την πραγματικότητα και τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που υπεραποδίδει, πράγμα που επιβεβαιώνει επισήμως η Κομισιόν» είναι το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα.
«Βασικό ζητούμενο είναι η επίτευξη μιας επί της αρχής συμφωνίας για το δημοσιονομικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Εφόσον επιτευχθεί αυτό -όπως επιβεβαιώνουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι- με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και σε τεχνικό επίπεδο» εκτιμούν οι κυβερνητικές πηγές, με μια κρίσιμη προσθήκη: «Έχει καταστεί σαφές -όπως και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε- ότι τυχόν καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελος ούτε της Ελλάδας αλλά ούτε και της Ευρώπης».
Τέλος, όταν το ΑΠΕ -ΜΠΕ ζήτησε από τις ίδιες κυβερνητικές πηγές να σχολιάσουν τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της διαπραγμάτευσης, σημείωναν: «Η προοπτική κλεισίματος της αξιολόγησης και επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνουν το έωλο του καταστροφολογικού αφηγήματος της ΝΔ και αφήνουν τον κ. Μητσοτάκη έκθετο μπροστά σε ένα νέο στρατηγικό αδιέξοδο. Και όλα αυτά είναι εμφανή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Beta Χρηματιστηριακή: Ιστορικό ρεκόρ κερδών και μερισμάτων για τις εισηγμένες το 2025
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι
- Εύθραυστη ηρεμία στο Στενό του Ορμούζ, με τις ΗΠΑ να αναμένουν την απάντηση του Ιράν
- Φωτιά σε φορτηγό πλοίο μετά από πλήγμα ανοιχτά του Κατάρ
- Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αττική λόγω του αγώνα ποδηλασίας «ΔΕΗ Tour of Hellas 2026»
- Βρετανικό πολεμικό πλοίο κινείται προς τη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ
- Περιορισμένος ο όγκος της παρέλασης στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης
- Βενιζέλος σε συνέδριο ποινικολόγων: Σκληρή κριττική σε Τζαβέλλα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







