Επιχειρήσεις

ΥΠΕΝ: «Πράσινο φως» στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για τον φωτοβολταϊκό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη

Το έργο αφορά σε κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 80 MW στη θέση «Αισύμη»

Πράσινο φως έλαβε ακόμα ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και συγκεκριμένα το έργο για φωτοβολταϊκά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά σε κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 80 MW στη θέση “Αισύμη” του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον Έβρο.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώνοντας σιγά σιγά την αδειοδοτική διαδικασία.

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 80MW στη θέση «ΑΙΣΥΜΗ», της Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Π.Ε. Έβρου, της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

Ο Φ/Β σταθμός προβλέπεται να εγκατασταθεί σε 125 διακριτά γήπεδα-πολύγωνα, συνολικής έκτασης 1.911.275τ.μ.

Ο σταθμός θα περιλαμβάνει:

  • 160.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια ονομαστικής ισχύος 500 Wp έκαστο τα οποία θα εγκατασταθούν σε μεταλλικές βάσεις στήριξης με τη μέθοδο της μπετόμπηξης.
  • Μεταλλικές βάσεις στήριξης των Φωτοβολταϊκών πλαισίων.
  • 400 αντιστροφείς (inverters), ονομαστικής ισχύος 185kWac.
  • 16 προκατασκευασμένοι υποσταθμοί ΧΤ/ΜΤ τύπου κιόσκι όπου θα βρίσκονται εγκατεστημένοι οι πίνακες μέσης τάσης (πεδία μέτρησης και χειρισμού).
  • 16 μετασχηματιστές λόγου 0,8/20kV.
  • Καλωδιώσεις, γειώσεις, υλικά διασύνδεσης.
  • Περίφραξη,
  • Συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου παραγωγικής διαδικασίας.

Η πρόσβαση στα πολύγωνα του έργου εξυπηρετείται από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και δεν απαιτούνται διανοίξεις δρόμων.

Ηλεκτρική διασύνδεση

Ο Φ/Β σταθμός προβλέπεται να συνδεθεί στο Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (EΣΜΗΕ) μέσω του υφιστάμενου Υποσταθμού ΑΙΣΥΜΗ (ΥΣ), ο οποίος βρίσκεται περί τα 4,5χλμ βόρεια του έργου. Ο ακριβής τρόπος διασύνδεσης θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους σύνδεσης που θα εκδώσει ο ΑΔΜΗΕ για τον σταθμό.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu