Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για την επικύρωση ενός ενδεχόμενου συμβιβασμού με τους πιστωτές της, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ, καθώς «θέλει να παραμείνει στο ευρώ». «Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Εστορίλ, στο δυτικό τμήμα της Λισαβόνας.
«Η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στις δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Estoril Conferences.
«Ο Γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι Έλληνες πολίτες πουν “ναι, θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα”», συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι «θα ήταν ίσως καλό να αφήσουν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός όσον αφορά το τι είναι έτοιμος να αποδεχθεί μεταξύ των απαραίτητων μέτρων».
Αναφερόμενος επίσης στην πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ “δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή μου, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος”.
Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν την Τρίτη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα.
«Ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών» των δημοσίων υπαλλήλων, προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η τεχνολογία κυριάρχησε στις αγορές το α΄ εξάμηνο, αλλά οι μεγαλύτερες αποδόσεις ήρθαν εκτός ΗΠΑ
- Πάνω από 100 επενδυτές, ιδρυτές και στελέχη τεχνολογίας στο «Greek Tech in Paris»
- Στην μάχη των νοκ άουτ του Μουντιάλ Αγγλία, Βέλγιο και ΗΠΑ
- Ανδρουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια
- Θερμά εύσημα από το Βατικανό για την κυπριακή προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση
- Δήμας: «Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή των τριών ανισόπεδων κόμβων στον Σκαραμαγκά»
- Ανοίγει έως τις 15/07 το νέο ΟΣΔΕ με προσυμπληρωμένα δεδομένα και κίνητρα για γρήγορες πληρωμές
- Η ΔΕΗ διατηρεί αμετάβλητα τα τιμολόγια ρεύματος και τον Ιούλιο – Στα 0,138 ευρώ/kWh το «πράσινο»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







