Εως τον Απρίλιο του 2025, ο τουρισμός βρισκόταν πίσω από τη βιομηχανία, το λιανεμπόριο και την εστίαση
Τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Μάιο του 2025 επιβεβαιώνουν ξανά την επιτυχία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ότι η αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, σηματοδοτώντας την αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Σημαντικά είναι για μία ακόμα φορά τα στοιχεία που καταγράφει ο κλάδος του τουρισμού, στον οποίο σημειώνεται αύξηση 1.055% σε μηνιαία βάση για τον Μάιο του 2025 έναντι του Μαΐου του 2024.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο τουρισμός γίνεται ο κλάδος με τις περισσότερες καταγεγραμμένες υπερωρίες, μετά τη βιομηχανία. Έως τον Απρίλιο του 2025, ο τουρισμός βρισκόταν πίσω από τη βιομηχανία, το λιανεμπόριο και την εστίαση.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αύξηση και στους υπόλοιπους τομείς απασχόλησης, που εντάχθηκαν στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κατά το διάστημα Ιουλίου του 2024-Μαρτίου του 2025. Συγκριτικά με τον Μάιο του 2024, τον Μάιο του 2025 καταγράφηκε αύξηση 129% στις δηλωθείσες υπερωρίες στην εστίαση, αύξηση 92% στο λιανεμπόριο, 85% στη βιομηχανία.
Συνολικά, για τον Μάιο του 2025, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» καταγράφει αύξηση των υπερωριών σε όλους τους κλάδους εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας κατά 92%.
Αντίστοιχα είναι και τα συγκριτικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2024 έναντι του πρώτου πενταμήνου του 2025. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καταγράφεται αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών κατά 903% στον τουρισμό, 104% στο λιανεμπόριο, 83% στην εστίαση και 79% στη βιομηχανία.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Η σταθερή αύξηση στις δηλωθείσες υπερωρίες, που καταγράφεται, καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αναγκαιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα του μέτρου», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, καθώς και για την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων. «Καταγράφει τις πραγματικές ώρες εργασίας, διασφαλίζοντας την αντίστοιχη αμοιβή των εργαζομένων, ενώ διαφυλάσσει τις υγιείς επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό» τόνισε η κ. Κεραμέως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Austriacard: Στα 4,1 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο του 2026 – Αύξηση EBITDA κατά 11%
- Τζέιμι Ντίμον: Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Άλμα 3,67% από Bayer
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2026
- ΗΠΑ: Επιστροφές δασμών 35,5 δισ. δολαρίων για 8,3 εκατ. αποστολές τον Μάιο
- Πούτιν: Σε ανάπτυξη ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat έως το τέλος του έτους
- Alter Ego Media: Από τα media στα γυμναστήρια με επένδυση €4,75 εκατ. στην Alterlife
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








