Η άνοδος των τιμών χονδρικής στο Τόκιο ενισχύει τις προσδοκίες των αγορών, ενώ ο χρυσός διατηρεί τη θετική του τροχιά
Έναντι του γιεν, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,06% στα 159,32, εν μέσω αυξανόμενων εικασιών ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, νωρίτερα από την προηγούμενη εκτίμηση για τον Δεκέμβριο.
Οι προσδοκίες αυτές ενισχύθηκαν από τις τιμές χονδρικής στην Ιαπωνία, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 7,2% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, υπογραμμίζοντας τις διευρυνόμενες πληθωριστικές πιέσεις.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος υπολογίζει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού κύριων νομισμάτων (συμπεριλαμβανομένου του γιεν και του ευρώ), παρέμεινε σταθερός στο 99,93.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε κατά 0,62 μονάδες βάσης στο 4,688%, από 4,682% αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Κρίστοφερ Κεντ, δήλωσε ότι οι τρεις αυξήσεις των επιτοκίων νωρίτερα φέτος είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και, με την πάροδο του χρόνου, θα συγκρατήσουν τις δαπάνες.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Reuters NEXT Newsmaker στο Σίδνεϊ, ο Κεντ σημείωσε ότι θα χρειαστεί «κάποιος χρόνος ώστε η αυστηρότερη νομισματική πολιτική να επιφέρει το πλήρες αποτέλεσμά της στην οικονομική δραστηριότητα και τον πληθωρισμό».
Το δολάριο Αυστραλίας διατηρήθηκε ευρέως σταθερό έναντι του αμερικανικού δολαρίου στα 0,7062 δολάρια.
Στην αγορά εμπορευμάτων, ο χρυσός (spot) ενισχύθηκε κατά 0,28% στα 4.419,28 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο άργυρος κατέγραψε κέρδη 0,3% στα 65,50 δολάρια ανά ουγγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα ύψη το κόστος καυσίμων φέρνει αναταράξεις στις αερομεταφορές
- Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με συντριβή σαουδαραβικού ελικοπτέρου
- Νέο κρούσμα εξαπάτησης στο Google Play Store με πλαστή εφαρμογή του WhatsApp
- Κύμα κοινωνικής οργής σαρώνει την Ευρώπη με επίκεντρο τη Γαλλία
- Καταγγελία Ζελένσκι για 76 ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές υποδομές μέσα σε μία εβδομάδα
- Έλεγχος των εξαγωγών τεχνολογίας φωτοβολταϊκών νέας γενιάς δρομολογεί το Πεκίνο
- Ξεκινά η αποκατάσταση των ζημιών στην Κυψέλη από τον Μετροπόντικα
- Ξεπέρασε το 1 τρις δολάρια το κόστος εξυπηρέτησης του αμερικανικού χρέους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







